Sedan mer än 15 år tillbaka finner vi Per-Axel Carlsson, legitimerad optiker i Vinslöv på Stora Torggatan 4 i handikapp-vänliga lokaler efter att han huserat på Södra Järnvägsgatan från starten.

Efter avklarad utbildning arbetade Per-Axel på Torstenssons Optik i Kristianstad, men när kedjorna i början på 90-talet tog upp konkurrensen hade Per-Axel att välja på halvtidsarbete eller att starta eget.

– Jag tvekade aldrig att ta steget och bli egen företagare, framhåller han. Visst känner jag också av konkurrensen från lågpriskedjorna i branschen, men jag har hittat min nisch och kan tillgodose kunder i alla åldrar med glasögon i olika prisklasser och utförande utan att tumma på kvalitén.

Idag är glasögon så mycket mer än ett nödvändigt ont och idag kan han notera att plastbågar blir mer och mer populära, gärna färgglada.

Per-Axel är inte sen att haka på trenderna och bär själv bågar av märket Gant.

– En del av mina kunder bär glasögon som smycken och väljer att ha flera par att variera mellan.                                                                                                                                       Att prova ut nya glasögon tar sin tid och Per-Axel lockar med generösa öppettider där det finns möjlighet att han har öppet till klockan 20 på måndagar och tisdagar om man bokar dessa tider. I gengäld kan han hålla stängt lördagar med gott samvete och passa på att gå en golfrunda som är hans stora passion.

-Helst hade jag ju blivit golfproffs, avslöjar han. Idrott är något jag gillat hela livet.

Som pensionär hoppas han få mer tid för favoritsysselsättningen, men ytterligare några år har han för avsikt att driva verksamheten.

-Min förhoppning är att någon vill ta över så att Vinslöv i fortsättningen kan ståta med en fullservice optiker.

Så vi på Info-bladet önskar Per-Axel lycka till i fortsättningen och rekommenderar folk att besöka optikern som gör en klarsynt.

Bild och text: Uffe Jönsson

Byns optiker den golfande Per-Axel Carlsson stoltserar i sin butik

Föregående artikelBörja träna och känn skillnaden
Nästa artikelShabby Chic – ett intresse men även en livsstil