service-centerServiceCenter i Sölvesborg startade år 2000, då som Folkesson Service, och firar alltså 10 år i år vilket ska firas den 30 oktober. Då kommer kunderna att erbjudas korv från grillen, kaffe och kaka, gratis vintertest av bilarna, det blir utlottning av kompletta vinterdäck upp till 16 tum på plåtfälg och godis till barnen. Målet är att hela familjen ska komma och ha en trevlig stund denna dag.

Sten Stührenberg och Mats Folkesson startade Folkesson Service tillsammans. År 2004 bytte de namn till ServiceCenter och flyttade till nya befintliga lokaler på Industrivägen 6. Mats lämnade då över sin del av verkstaden och Sten tog över verksamheten helt och hållet.

Vi är auktoriserade på Audi, Volkswagen, Skoda samt Volkswagen Transportbilar, säger Annette, som är VD. Vi är en fullserviceanläggning som utför samtliga arbeten förutom plåtskador.

När de startade år 2000 hade de 5 anställda, idag är de 10 anställda.

Sten och Annette vill tacka sina kunder för att de blivit utnämnda till Sveriges bästa serviceverkstad inom Volkswagen. I slutet på september åkte Sten ner till Wolfsburg för att vara med på prisutdelningen av utmärkelsen som Sveriges Bästa Volkswagenverkstad under 10000 timmar/år!

Detta är ett fantastiskt bevis på att vi går åt rätt håll, men det stannar inte här utan vi strävar hela tiden framåt. I grund och botten handlar det om att sätta sig in i kundens situation och hur man bemöter kunden. Det är jätteviktigt att vara vänlig mot kunden och hålla en trevlig ton. Ler man när man pratar med en kund i telefonen så hörs det, jag lovar, säger Annette.

De har bra koll på kundens bilar eftersom det är få personer inblandade. Kunden möts av samma ansikten och röster varje gång och det gör att kunden känner sig trygg med Service Center. Det är självklart för Service Center att kunden kan följa med in på verkstan och se med egna ögon och att de konkret kan peka på vad det är de gör med bilen. Det ger kunden en ökad förståelse för deras jobb.

-Kunder kommer från närområdena men även några från Stockholm samt från Norge och Danmark. De passar på när de kommer hit på semester, säger Sten.

Text och bild Patrik Lundin

Föregående artikelÄntligen ska det firas 1-årsjubileum
Nästa artikelHolje Mekaniska AB i Olofström