holje-mekaniskaFöretaget startades 1994. De jobbar 60% med export bara till bilindustrin. Chris Schyttberg är huvudägare och marknadsförande VD sen 2004. Man har gått ifrån att omsätta ca 7 miljoner kronor 1994 till att i dag omsätta 70 miljoner kronor.

Företaget har expanderat mest på den Europeiska marknaden men även i Asien. I Asien har man tillsammans med sin partner, Chengdu DoMore Ltd skrivit 4 nya kontrakt om leverans av CMM fixturer och matchande system-fixtur till lokala biltillverkare och deras underleverantörer. Alla system är tillverkade i Kina med hjälp av Holjes flexibla system- fixtur komponent.

– De företag som kommer att överleva i Sverige är det som vågar vara expansiva och aggressiva, säger Chris Schyttberg och fortsätter.

Marknadsföring är marknadskrigsföring, det gäller att hitta sin nisch i de områden man arbetar i.

Holje Mekaniska jobbar med kvalitésäkringsutrustningar till bilindustrin. De jobbar mycket med förserie och provvagnar, är mycket noga med förjobbet så det blir perfekt innan det går i produktion.

De har 25 anställda i Sverige.

Huvudkontoret ligger i Olofström och i Hässleholm finns kontor för rit-och konstruktion. Företaget levererar utrustning till Opel, Mercedes, Saab, Volvo och ett flertal biltillverkare i Kina. De har stora projekt på gång framöver, t ex öppnades stora dörrar när Volvo nu ägs av ett kinesiskt bilföretag och man redan finns representerad i Kina.

Nya stora ordrar är på gång framöver. Innan semestern tecknades en order på ca 20 miljoner kronor.

Holje Mekaniska och Chris Schyttberg tror på framtiden.

text&bild Monica Berg

Föregående artikelServiceCenter firar 10-årsjubileum
Nästa artikelKosmetisk tatuering..vad är det?