Bromölla
Nya lokaler och nya möjligheter. Saxson förnyar sig genom att flytta till nyinredda lokaler och börjar om med fräsch, ny energi. Sara Widell och Anna Johnsson hälsade varmt välkomna på nyöppningen den 4:e oktober.

Så fort man kliver in hos tjejerna på Saxson så blir man glad, inredningen går i svart och ljusgrönt och känns väldigt modern. Väntrummet har en härlig grön vägg och fyra mysiga, runda stolar.

Inne i salongen fortsätter samma friska färgtema, med allt från de breda mörka ramarna till speglarna där kunderna sitter för att beundra resultatet av Saras och Annas hårda arbete, till de glänsande svarta handfaten där kunderna får sitt hår tvättat.

– Det har varit hårt jobb, men nu är allting klart, ler Sara. Våra nya lokaler är lagom stora och bra utformade för att passa oss.

Vad är roligast med att vara frisör?
– Det är ett så varierat arbete, säger Anna. Ingen dag är den andra lik!

Vilken är den häftigaste frisyren ni gjort?

– Det måste vara leopardfläckarna, säger Sara och ler. Jag fick färga en kunds hår så att det såg leopardfläckigt ut. Det blev väldigt läckert och annorlunda.

– Det jag minns bäst är nog när jag fick styla en 40 cm hög tuppkam, det var häftigt, säger Anna glatt.

Anna är fortfarande mammaledig, men kommer att jobba lite då och då. Sara är i salongen varje dag, och tjejerna hälsar både gamla och nya kunder varmt välkomna till de nya lokalerna!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelKöket är hemmets hjärta
Nästa artikelPreem har salladen för alla