Vinslöv
Om köket är hemmets hjärta, är badrummet hemmets lungor – ett hem fungerar inte utan varken det ena eller det andra. Det vet Niklas och Cecilia på Nyeby Bygg och tillsammans med sina fem anställda erbjuder de köks- och badrumsrenovering på totalentreprenad.

I verkstaden i Vinslöv har de byggt upp ett skinande nytt visningskök, som även extraknäcker som personalrum. Ett utställningsbadrum ligger till höger om ytterdörren när man kliver in och till vänster ska det så småningom bli fler utställningar med till exempel en visningsbokhylla och skåpsluckor av olika slag.

– Fördelen är att våra kunder kan måttbeställa kök och badrum, helt efter egna önskemål, förklarar Niklas. Vi åker ut och tar mått på plats. Det gör att våra inredningar passar perfekt, till skillnad från sådana som är massproducerade.

Så mycket som möjligt produceras lokalt. Luckor och trädetaljer tillverkas i Nyeby Byggs verkstad och mycket av graniten till bänkskivorna kommer från Naturstenskompaniet.

Tack vare detta kan kunderna få köket exakt som de vill ha det, in i minsta detalj. Färg invändigt eller utvändigt, om något speciellt träslag önskas, hur bänkskivorna ska utformas; allt går att ordna och endast fantasin sätter gränser.

En kund i Balsby ville bland annat ha köksluckorna infällda i köksstommen och en snygg sockel längs nederkanten. Det fixade Nyeby Bygg på ett kick.

– Det roligaste är när man får respons från kunderna, säger Niklas och ler. En kund hörde av sig och sa att hon verkligen fått sitt drömkök tack vare oss. Då blir man glad.

Materialen Nyeby Bygg använder i sina inredningar är så gedigna att de i princip inte går att slita ut. Tröttnar man på färgen kan man enkelt slipa till och måla om.

– Självklart har vi inte slutat med vanliga renoveringar, utan vi komplettera byggverksamheten med måttbeställda inredningar, avslutar Niklas glatt.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelHur tar du hand om de minsta hos dig?
Nästa artikelSaxson flyttar till nya lokaler