Olofström
I en stor och ljus lokal med ett av stadens bästa läge finns Lekextra. Här kan man hitta allt från vykort till leksaker och kontorsmaterial.
– Jag tyckte att det fattades en butik i Olofström som erbjöd kunderna leksaker till barnen, böcker, vykort och kontorsmaterial till konkurrenskraftiga priser, säger Bengt.

Bengt driver sedan en tid tillbaka en bokhandel i Emmaboda. 1968 valde den tidigare ägaren att ta in leksaker tillsammans med böckerna och det blev stor succé. När Bengt tog över bokhandeln så fortsatte han på det konceptet.
– Jag fick höra av en vän att det gick väldigt bra för företagen i Olofström så jag valde att öppna en ny butik där, säger Bengt.

I december förra året öppnades portarna för den nya butiken vid namn Lekextra. Här kan kunderna hitta allt från leksaker och vykort till böcker och kontorsmaterial.
– Jag har jobbat här sedan butiken öppnade och det är väldigt roligt. Jag ser redan fram emot vårens alla nyheter, säger Elona Oesten, som jobbar i butiken.

– En del tror att vi bara är en renodlad leksaksaffär men vi är så mycket mer. Vi har valt att ha kontorsmaterial för att företagen ska kunna handla lokalt. Vår hemsida är knuten till världens största kontorshandel vilket gör att vi erbjuder mycket bra priser, berättar Bengt.

Möjligheten att dela förpackningar och smidigheten att kunna komma in i butiken för byte eller snabbt få tag i varor är några av fördelarna. Alla kunder får en inloggning till webbutiken där de kan beställa och välja mellan 30000 varor med direktleverans med DHL dagen efter.

INFO-Bladet rekommenderar ett besök hos Lekextra.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelVårstäda dig och hemmet – Dags för en recond!
Nästa artikelRittävling för barn