Rolf visar att här växte Sveriges mest kända barnvisetonsättare, Alice Tegnér upp.I Flottans tjänst då är det en sådan här stilig utstyrsel som gäller.Karlshamn
Rolf Pärlhem är för somliga ett välbekant ansikte i Karlshamn men för den breda massan så blev konditormästaren från Skåne kändis över en natt efter sin medverkan i Tv4:s matlagningsprogram Halv 8 hos mig. INFO-Bladet tog sig givetvis en pratstund med stadens mest kände gourmand.

Rolf tar emot på sitt kontor då vi träffas för det här reportaget. Men det är inte vilket hus som helst vi befinner oss i utan det är självaste Alice Tegnérs hus där hon växte upp som barn. Ett kulturminnesmärke utan dess like alltså. Hur Rolf och hans hustru råkade hamna just här är dock en helt annan historia.
Åldern till trots så driver Rolf fortfarande eget företag och några planer på att trappa ner tycks inte finnas. Efter succén i tv är han mer i ropet än någonsin och förutom ett aktivt föreningsliv och ett stort socialt engagemang som nattvandrare är han också ledare för en populär matlagningskurs.
Äventyrare
Under intervjun växer sig också bilden av en riktig äventyrare fram. Som seglat jorden runt under sina år i marinen, extraknäckt som illusionist, flugit flygplan och bott tiotalet år i USA under sin verksamma tid som exportchef på Karlshamns AB.
– Äventyrslustan har funnits där så länge jag kan minnas. Min pappa var racerförare och körde motorcykel, berättar Rolf och pekar på väggen där det hänger härliga svartvita fotografier tagna från motorcykeltävlingar  pappan deltagit i.
Hur hamnade han då i tv? Ja, det var faktiskt lite av en slump det också. Tv4 råkade vara på plats vid förra årets Ärtsoppesegling och fick smaka den delikata ärtsoppan som Flottans män bjöd på.

Rolfs ostfyllda kycklinglår
Antal portioner: 4
Ingredienser
6 st färska kycklinglår
15 g smör
0.5 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, krossad
3 st tunna, finskurna skivor prosciutto 125 g italiensk ricottaost
Lite ricotta, parmesan och brännvinsost efter behag
0.5 tsk citronsaft
1 tsk färsk oregano, finskuren eller 0.5 tsk torkad
salt
Färsk svartpeppar
1 kg potatis, tunt skivad

Ostsås

7 dl mjölk
5 msk mjöl
75 g smör
1 krm vitpeppar
1 krm muskotnöt
2 dl valfri riven ost

Text & Bild: Patrik Aronsson

Föregående artikelDe mår bättre av Reflexologi
Nästa artikel”Kakan” en kille med djup