Med händer och zonstavar masseras områden på kroppen för att öka cirkulationen och aktivera en självläkning.Karlshamn
John Sunesson sökte till vården för stress och besvär som bestod av yrsel, doftkänslighet, huvudvärk och andningssvårigheter. Enligt läkaren var det inget som helst fel på honom. John letade vidare inom det alternativa området och kom i kontakt med Reflexologen Sonny Svensson.

– Sonny släppte spänningarna i bröstkorgen redan vid första mötet så för mig blev det en riktig Aha-upplevelse, berättar John.
Idag har John fått en helt annan kroppsmedvetenhet. Träningen har förbättrats och han känner efter när han kan köra på och när det är dags att säga stopp. Just förmågan att veta sina begränsningar är viktig. John känner ett annat lugn i kroppen och blir inte så lätt uppretad längre, vilket är en annan positiv effekt. Likaså har han fått en helt annan kroppshållning.
Reflexologin ger ofta en väldigt djup avslappning vilket är bra när det gäller att förebygga och behandla idrottskador. Likaså när spänningar släpper får man en mycket större återhämtning vilket leder till en förbättrad prestation.  Under behandlingen har Sonny tryckt på punkter som påverkar knäet, bålen och ryggen. John har inte sen första behandlingen haft ont av sin artros när det blir kallt ute.
Hjälper mot pollenallergi
Även pollenallergiker har blivit hjälpta och personer med astmaliknande symtom.  Så var det för Carina Karlhede från Kristianstad som efter totalt 6 behandlingar under 2009 fortfarande är helt symtomfri från sin pollenallergi. Hon är överlycklig över att slippa nästäppan och de rinnande ögonen. Förra året skickade hon sin systerson Jakob Hibbs till Sonny, då han mådde jätte dåligt av sin pollenallergi. Jakob kände en förbättring redan efter första gången och efter fyra behandlingar var han också helt symtomfri.

Text och bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelVIPwash – En briljant idé som ger supernöjda kunder
Nästa artikelRolfs mat är magiskt god