Som Två Feta Trubadurer brukar ”Cow ” Lars Widell och Micke” Kakan” Persson turnera runt om i Sverige.Ronneby
Jag fick en pratstund med Ronnebysonen, Micke Kakan Persson i helgen. Han och kollegan Lars Widell var inbjudna till Möljeryds bygdegård för en trubadurkväll i Cornelis anda. De spelade även några låtar från den egna plattan vilket var väldigt uppskattat av publiken som var där.

Micke Kakan Persson levererar naket och känslosamt om sin skilsmässa på nya skivan som släpptes i höstas, i låtar som ”Ensam är stark” och ”Sandslott”. Den här veckan kom han 3:a på Radio Blekinges topplista med låten ”Kärlek förlåter och förstår”. Micke är stolt över sig själv och tycker det känns stort att andra gillar hans låtar. Det är viktigt för honom att skriva om saker som händer i livet, att det är äkta. Därför har han en djup relation till Cornelis, via alla låtar Cornelis skrivit och allt Micke läst om honom . Han är med i Cornelissällskapet och ett tag spelade han även tillsammans med Jack, Cornelis son. Det känns naturligt att göra renodlade Cornelis-shower där han till hundraprocent ger från hjärtat.
Det är mycket hjärta i allt Micke gör. Det märks när vi pratar om företaget han driver, musiken han spelar och hur viktiga barnen är i hans liv. När han har barnen varannan vecka är det full fokus och kvalitets tid med dem som gäller. Den andra veckan ägnar han sig åt sitt företag Svenska Nöjen och att spela musik. Vi pratar lite om framtid och om livet och Micke berättar att han har blivit bränd ett antal gånger och tar ingenting för givet längre.
– Jag lever väldigt mycket för dagen, njuter av barnen och trivs med mitt arbete, säger han med ett leende.  Jag tar de chanser som ges och jobbar väldigt hårt på det jag tror på. Livet leker just nu!

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelRolfs mat är magiskt god
Nästa artikelMartina Haag – underbar och älskad av alla