Det som började med mjölkutkörning med en liten lastbil 1928 har nu utvecklats till ett fullservice resebolag som erbjuder resor runt om i Europa.

Lars Erlingsson som är tredje generationens ägare och VD på Röke Buss berättar att genom alla år har Röke företaget satt kunden i fokus. Så ska det också förbli. Vi ställer höga krav på oss själva och lyssnar alltid på våra kunders önskemål. Ett av dessa är att utöka anslutningsorter med t.e.x Kristianstad. Idag har vi ca 28 anslutningsorter från Halmstad til Malmö.

Jag träffar Lasse och hans mångåriga kollega Mats ute i Röke. Det är en gemytlig stämning på kontoret, det kommer in chaufförer stup i kvarten från olika uppdrag för att påbörja nya. Det finns idag 19 bussar från 8 sitsiga till fullt modernt utrustade turistbussar med sextio sittplatser. Lasse och Mats visar Röke buss senaste inköp som är en imponerande Scania buss där man reser lyxigt till de olika destinationerna.

Hur kan det vara att ni finns kvar i Röke, när ni växt så enormt?
Den lokala förankringen är viktig för oss. Röke Buss är ett väl inarbetat varumärke och vi finner ingen anledning att flytta på oss. Vi känner våra chaufförer och de vet våra ledstjärnor för kundservice och trivsel.

En alldeles rykande färsk reskatalog är framtagen för 2012. Den är fylld med restips och inbjudande bilder. Även en karta med alla avgångsorter finns tydligt i början av broschyren. Vidare går det att få tips inför resan och massor av fakta.

Vi erbjuder Gruppresor, skolskjuts, revyresor till Vallarna och Arlöv, 2-3 dagars Vinprovning ,Ullared och givetvis shoppingresor till Burg. Vi har stor efterfrågan på vår nya broschyr från många håll men Kristianstad är den ort som vi får mest nykunder ifrån, så där gör vi en jättesatsning med många avgångar för alla våra resor.

Broschyren, som går att beställa eller ladda ner från hemsidan, är både Lasse och Mats mycket nöjda och stolta över, och det är inte utan att man blir ressugen när man sitter och har ett härligt utbud av resor.
Vi hoppas att få många kunder från våra nya anslutningsresor, men som alltid så är alla varmt välkomna till Röke Buss.

Lasse och Mats

Text: Magnus Kajrup

Föregående artikelPlastikkirurgi
Nästa artikelMixhuset – en välmixad butik!