– 1992 startade jag Grossiströrelsen Selamix i boningshusets källare med dem då omåttligt populära 10:- lådorna innehållande leksaker, hushåll och presentartiklar som jag levererade till många av mellan Sveriges och Skånes livsmedelsbutiker, säger Stefan Sördin, ägare och grundare av Selamix.

Jag hade då gillestugan som packrum och garaget var inkommande och utgående lager. Efter några mellanspel i olika lager så var platsen för liten till den växande rörelsen och jag var tvungen att få tag i ett stort lager. 1996 Hyrde jag en del av källarplan på SVA fabriken i Tyringe som till slut blev ca 1000kvm. 1999 slutade min fru Elisabeth på Q8 i Hässleholm för att gå in i rörelsen där vi till slut var 11st anställda med lagerarbetare och säljare. Efter att ha hyrt på SVA fabriken i 10 år kände vi att vi var tvungna att styra om verksamheten på grund av en försämrad lönsamhet och vi hade nya idéer vilket gjorde att vi var tvungna att säga upp nästan alla anställda. 2006 fick vi möjligheten att köpa vår nuvarande lokal där våra nya planer var att öppna en butik i anslutning till grossist rörelsen.

När vi flyttat verksamheten till Hässleholm delade vi av ca 150kvm till den nya konsumentbutiken Mixhuset där vi sålde nästan enbart våra egna grossistvaror som var i lågprissegmentet. Efter hand som kunderna hittade till oss och kom med önskemål om sortiment som skulle tillföra Hässleholm något nytt gjorde att vi ökade butikens yta, ändrade och skruvade på vårt sortiment.

– Det har varit och är en tuff resa men oj så kul det är att bygga något från grunden och alla dem positiva och glada tillropen vi får från konsumenterna, detta gör att vi jobbar stenhårt för att bli ännu bättre, säger Stefan.

Mixhuset som företagsnamn håller verkligen vad det lovar. Så fort du stiger innanför dörrarna så möts du av inredning i gammeldags schabbychic stil som du aldrig sett den förr, scrapbook, pyssel, maskeradkläder, presenter till ung som gammal, ja, känslan av att Mixhuset verkligen har något av ALLT infinner sig verkligen. Man skulle kunna tillbringa en hel dag därinne, både för att shoppa givetvis, men även för att njuta av atmosfären som Stefan och Elisabeth, tillsammans med deras inredningsdekoratör Helen Livgård, så duktigt och professionellt åstadkommit i denna underbara inredningsbutik, som även erbjuder pyssel för barn, både på Sportlovet och på Påsklovet. Då är det Carina Newman som håller i pysseltrådarna.

Mixhuset har på 6 år utökats i tre steg, tre utbyggnader vilket märks då lokalen man stiger in i är stor, dock så är varenda liten hörna och utrymme väl använt av alla de intressanta ting som Mixhuset erbjuder sina kunder i inredningsväg.

Mixhuset startades upp med tanken som en lågprisbutik men efter hand som efterfrågan på den så kallade shabby chic inredningen ökade så byggdes det till rum efter rum och i dagsläget så finns det mesta av allt inom denna inrednings stil och det är lika hett idag som det var för 2år sedan när dem stor satsade på detta.

Även maskeradklädsel är ett hett ämne i Mixhuset. I deras stora maskerad avdelning kan man köpa både kläder och peruker till vuxen och barn även skolor och revyer vänder sig ofta till Stefan och Elisabeth när det ska vara annorlunda och speciella maskeradsaker. Många kunder kommer även in och berättar om dem olika maskeradteman som dem ska ha, exempel om det är en cowboyfest så fixar Stefan fram extra mycket av dem olika utstyrslarna som hör till just detta temat, allt från cowboykläder till speciella klänningar. Full service med andra ord.

Efter ett besök nyligen på Formex mässan i Stockholm så bestämde sig paret för en ytterligare utökning på själva scrapbooking-delen som är väldigt populärt idag så nu kan man hitta det mesta som hör scrapbooking till. Här försöker man tillgodose alla kundernas behov även om många av sakerna är en färskvara.

Paret är aktiva på diverse mässor för att hålla sig uppdaterade med inköpskanaler, bl.a. så har de besökt Formland mässan i Herning och Formexmässan i Stockholm. Efter tre dagars shoppande på Formexmässan i Stockholm fick dem höra rykten om att en dansk leverantör hade 30 pallar med diverse inredningsprylar och givetvis tog paret chansen att köpa in dessa, för att kunna sälja ut varorna till ett lågt pris i sin egen butik.

Stefan och Elisabeth, ägare och grundare av SelamixCarina NewmanGarden Girl, trädgårdskläder gjorda  av kvinnor för kvinnorI mars kommer de att kunna erbjuda Garden Girl vilket består av bl.a. trädgårdskläder som är gjort av kvinnor för kvinnor. Kläderna är av mycket hög kvalité och är mycket populära bland kvinnor som faktiskt står för 80 % av inköpen från Mixhuset och alltså är en stark konsument. Runt detta kommer Stefan och Elisabeth att bygga upp bänkar och fontäner och anlägga en sorts ”parkmiljö” så att den rätta känslan infinner sig kring trädgårdstemat.

Det tror jag alldeles säkert att de lyckas med, eftersom den rätta känslan infinner sig bara man stiger in genom dörrarna och man kan verkligen förnimma kärleken detta par har för sin inrednings- butik och det hårda arbete de lägger ner för att man ska trivas inne på Mixhuset. Jag ska definitivt göra dem ett besök igen, väldigt snart.

Text: Linda Liljegren

Föregående artikelRöke Buss expanderar
Nästa artikelNy köksbutik med spännande material