Det är nu 16 år sedan Barbro Nilsson startade Plastikkirurgi Hässleholm. 2003 flyttade man från Hässleholm till större lokaler i Stoby. Det var den gamla vårdcentralen som erbjöd gott om plats till den expanderande verksamheten. Barbro har renoverat och fräschat upp för att ge en välkomnade och fräsch känsla.

I lokalerna finns även en övernattningslägenhet som erbjuds till kunder och deras anhöriga som kommer långväga eller som bara känner att de vill stanna kvar och vila upp sig. Kunderna har varierad geografisk spridning, lokalt men även betydligt högre upp i landet t ex Stockholm.

Plastikkirurgi Hässleholm har anställd personal men även personal som arbetar på konsultbasis, allt för att få in rätt kompetens inför de olika ingreppen. Här finns två plastikkirurger. Båda plastikkirurgerna har över 20 års erfarenhet som plastikkirurger. Kunskapen hos både narkosläkare, operationssköterskor, narkossköterskor och undersköterskor har stor kompetens i sitt yrkeskunnande.

Kunderna kommer i en jämn ström hela året men under våren ökar intresset något mer berättar Barbro. Det pratas mer och mer om plastikkirurgi och det är inte längre tabu att göra ett skönhetsingrepp. På senare år har antalet män ökat som söker sig hit både för hudvårdsbehandlingar och för plastikkirurgi.

Utöver plastikkirurgi och hudvård erbjuds även IPL för hårborttagning och kärl i ansiktet eller laser på benen för ådernät/åderbråck. På hudvårdssidan erbjuds olika ansiktsbehandlingar, porrengöring, fotvård, vaxning peelingar(svaga och starka) Produkter finns för både män och kvinnor och då för alla olika hudtyper. Kliniken erbjuder även fillers med en mer långvarig effekt och botoxbehandling. På plastikkirurgin erbjuds i princip alla plastikkirurgiska ingrepp.

Om man önskar genomföra en operation bokar man tid på Plastikkirurgi Hässleholm och får en konsultation med en plastikkirurg. Då går man igenom ingreppet och patienten kan ställa sina frågor direkt till den som kommer att operera. Efter konsultationen träffar man en sjuksköterska som ger kunden all skriftlig information. Ingenting bestäms den dagen kunden är på konsultation, utan kunden åker alltid hem och får fundera igenom allt i lugn och ro. När man bestämt sig så bokas tid, man kommer till kliniken på morgonen och förbereds för operation.

Tiden som ingreppet tar beror på vilket ingrepp man gör, men en bröstförstoring tar ca 1-1,5 timmar. Gemensamt för alla ingrepp är att man alltid kan gå hem samma dag. Restriktionerna är såklart olika för olika ingrepp men generellt ska man inte träna i veckorna efter operationen.

Barbro poängterar också att de alltid har jourtelefon dygnet runt för sina patienter som kan kännas tryggt om de åkt hem efter en operation och har frågor. Det har varit stor medial uppmärksamhet kring de franska bröstimplantat P.I.P som i oktober 2010 drogs in av läkemedelsverket pga att ej godkänd silikon använts i tillverkningen och att dessa kunde orsaka cancer. Det har gjorts en undersökning som nu bevisat att det inte finns någon förhöjd cancerrisk eller toxicitet, däremot en något större risk att dessa implantat spricker.

När det gäller spruckna implantat så har läkemedelsverket inte bestämt ännu hur dessa ärenden ska hanteras. Och på läkemedelsverkets hemsida står det att utredningen kommer att ta tid. När det blossade upp i tv och tidningar så var det många som hörde av sig och var oroliga berättar Barbro. Många ville veta vilka implantat de hade fått och de som hade de franska implantaten erbjöds träffa läkaren för undersökning.

– Läkemedelsverket rekommenderar inte att ta ut implantaten om det inte finns någon komplikation men skulle någon av kunderna trots allt känna att de vill ta ut implantaten så erbjuder vi det kostnadsfritt berättar Barbro som menar på att hon och kliniken vill ta sitt ansvar för sina patienter.

Barbro med personal hälsar både gamla och nya kunder välkomna till Plastikkirurgi Hässleholm.

Text: Elin Troedsson

Föregående artikelMånadens Sportprofil: Alexander Sjödin
Nästa artikelRöke Buss expanderar