Vi lyfte från Köpenhamn i början av juli och landade sedan i Dallas, Texas via Amsterdam. I bandet var vi ca 50 orkestermedlemmar och ett tiotal medresenärer.
Vi spelade i kyrkor och vi har en amerikansk kontaktperson som heter Dave Andersson som bor i Phoenix som fixade alla spelplatserna under turnén. Detta var röke blås nionde USA-turné och det är Dave som har hjälpt oss att ordna spelplatser på samtliga turnéer röke blås har gjort. Under turnén åkte vi runt i en buss samt en van.
Som sagt resan började i Dallas och vi skulle nu bege oss söderut och besöka städer som Houston, Thorndale, San Antonio, Austin mm innan vi avslutade turnén i Dallas igen där vi flög hem. Vi hade i stort sett konsert varje kväll men några dagar fritt. Bland annat hade vi en dag ledig nere vid sydkusten då vi passade på att bada och sola i mexikanska golfen. Vi besökte också världens största inomhusarena som heter cowboy stadium i Dallas, NASA i Houston, ett av världens största vattenland som heter schlitterbahn, samt shoppade mycket då kläder var mycket billigare i USA jämfört med Sverige. Under resans gång bodde vi fyra nätter på hotell, de andra nätterna bodde vi hos amerikanska familjer som tillhörde kyrkan.
Normalt bodde vi två och två hos familjerna. För min egen del var det min tredje turné med röke blås och jag tycker det alltid är lika kul att åka. Röke blås är för övrigt en kristen orkester som grundades 1955 av Erik Karp men i slutet av 60-talet tog Ingemar Karp över taktpinnen och det är också han som leder orkestern idag. Orkestern har bred repertoar som jazz, rock och gospel.

Text: Martin Lundin
Bild: Johannes Ivarsson

Föregående artikelBostadsbyggandet i Hässleholm fortsätter
Nästa artikelLivligt i Hembygdsparken