Har du funderingar på att bygga hus? Tänk efter innan du anlitar ett företag för detta kommer bli något du lever med i många år, eller kanske livet ut. Ett hus ska vara personligt samtidigt som det inte ska sticka ut för mycket i mängden. Fiskarhedenvillan i Hässleholm ser till dina behov och tänker kvalitet före kvantitet.
I Hässleholm är husbyggandet i full gång. Fiskarhedenvillan är företaget bakom ökningen av bland annat enplanshus i Hassellunden. Niklas Rydell säljare på företaget ser bara ljust på framtiden.
Fiskarhedenvillan startades först i Dalarna 1993. Årligen leveraras ca 500 villor och år 2010 omsatte företaget drygt 390 miljoner. Året efter såldes flest småhus i Sverige.
Husen i Hasselunden kommer bli tre stycken och hittills har ett av husen börjat ta form. Husen har blivit så populära just för att de inte är alltför stora. Istället för att flytta in i lägenhet om man inte behöver så mycket utrymme blir det billigare med hus.  Marknadsföringen av de två nya tomterna började i augusti och intresset på tomterna avgör helt när byggandet av husen påbörjas. Det tar ett tag att bygga och vara helt färdigt med ett hus, närmare 20 veckor och det är positivt om intresset för de nya husen kommer ungefär samtidigt.
Fiskarhedenvillan bygger direkt på plats men lättbetong eller lösvirke. Det som är väldigt välkommet är att kunden får designa sitt eget hus. Företaget anpassar bostadsplanen efter kundens önskan och det är viktigt att kunna erbjuda speciella alternativ för Hässleholmborna. Enplansvillorna är därför mindre, närmre till centrum, billigare och självklart med en trevlig trädgård till.
Niklas Rydell säger att bara lokala företag är involverade i projekten. Och i det första husbygget är ett företag från Vinslöv som skapar allt från grunden.
Framtiden för Fiskarhedenvillan ser bra ut och Niklas Rydell hoppas att fler investerar i ett modernt, mysigt hus med en trevlig trädgård. Det är nog inte många som säger nej till sena grillkvällar i trädgården nu såhär till höst.

Text: Veronika Brink
Bild:Magnus Kajrup

Föregående artikelPartyfabriken tar över restaurangen på FCT Köpcenter
Nästa artikelRöke Blås USA resa