Sölvesborg
Det känns som en liten tomteverkstad när jag kliver in för att träffa Robert i Gross-Mix nyrenoverade butik. Butiken är förlagd till den gamla bilbutiken ” Valters bil” i Sölve. De olika leverantörerna fyller hyllmeter efter hyllmeter med sina produkter, elektriker installerar och telefonkillen fixar sina uppgifter.
Robert Manea är en upptagen man med egen restaurang, delägare i Böckmans i Bromölla och driver dessutom restaurang-service sedan ett par år tillbaka. Namnet på serviceföretaget säger mycket om vad de sysslar med och nu tar man steget fullt ut med butik för privata hem, storhushåll och företag.

I hyllorna finns redan det mesta man behöver inom kem, papper, kontors-material och skydds-kläder.
– Det är en grund som vi ska ha i sortimentet, sen utökar vi sortimenetet efter kundernas önskemål. Vi kan beställa tiotusentals

artiklar och ha hemma efter en eller två dagar. Tanken med butiken var att fylla ett tomrum efter butiken TA-mix som stängde ner för ett tag sedan.
– Lokalerna här ute ligger mycket bättre till än där TA-mix låg vilket ger ännu bättreservice, berättar Robert.

– Som en lokal aktör ser vi oss om efter lokala leverantörer och levererar deras produkter. Butiken kommer vi att hålla öppen 10-17 vardagar och då kommer ni att träffa vår innesäljare James. Han kommer även att besöka lokala företag för att berätta om servicen och leverera till desamma.

Lycka till Robert och grattis Sölvesborg till ännu en ny butik.

Text & Bild Patrik Lundin

Föregående artikelFrank Lyly och Ola Lind vid den datorstyrda kantmaskinen.
Nästa artikelHej där, Björn Rosenström!