Sölvesborg
Niklas Ekstrand startade sitt företag Blekinge Lack i november 2011 och inriktade sig då på billackering. Sedan dess har han utökat och kan erbjuda sina kunder lackering av möbler, köksluckor och i stort sett allt man kan måla på.

– Det är vansinnigt att slänga sina möbler och dylikt för att köpa nya i en annan färg. Bättre att lämna in dem och få dem målade, man slipper jobbet hemma och man får en tålig och slitstark yta, säger Niklas.
Blekinge Lack kan erbjuda något utöver det vanliga, nämligen pinstriping. Tony Johansson målar då linjer i olika former och det gör han för hand med en liten pensel. Det gäller att vara stadig på handen när man jobbar med detta. Förutom pinstriping erbjuder de även motivlackering och den står Tom Persson för. Tom har tidigare jobbat som lackerare men har alltid haft ett gott öga för att teckna och det var så det hela började, för 9 år sedan.

Det är många som väljer att göra motivlackeringar idag och det är någonting väldigt personligt. Man kan sätta en bild på sin hund på motorhuven eller varför inte lacka sin pilothjälm i Top Gun-tema.
– Jag lackar mycket av det som visas upp på Elmia men det häftigaste jobbet jag har gjort var en kille som kom till mig och ville ha hela sin bil lackad med Resident Evil, säger Tom.
Utöver detta så erbjuder Blekinge Lack även service av bilar och rostlagning. I slutet av februari ska Niklas och hans fem anställda upp på kurs i Örebro och lära sig att arbeta med Cabas, som är ett kalkylprogram man använder för att göra en kostnadskalkyl åt försäkringsbolagen.
Vi önskar Blekinge Lack lycka till på kursen och på återseende.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelKomplett tak utan mellanhänder
Nästa artikelRobert har många strängar på sin lyra