Du kommer fira valborg i Sölvesborg, berätta!
Ja, så kan man väl säga. Jag kommer göra en akustiskt framträdande på Rundella i Sölvesborg. Jag hoppas på en galen fest med mycket allsång!
Vad känner du till om Sölvesborg?
Inte mycket, jag turnerar knappt alls i södra Sverige. Av någon konstig anledning har det aldrig blivit så. Du övertalade mig att vara med i Rundellas julshow, vilket jag var oerhört skeptisk till.
Varför?
Man tror att man hamnat fel. Mina låtskatt är ju kanske inte den mest rumsrenaste.
Men på förhand så var du den mest efterfrågade artisten vilket gör mig som bokare väldigt stolt.
Ja, det är ju otroligt! Det var en jätterolig sak jag gärna gör om. Showen som helhet var enormt proffsig med Uggla-tribute och Bröderna Rongedal på scen.
Vad kan gästerna förvänta sig av din konsert på Rundella?
Självklart blir detta en speciell spelning. Rundella tar sådär 500 personer mindre än de ställena som jag oftast är ute på med bandet. Detta blir en akustisk solospelning, vilket jag sällan gör längre.
Då förstår jag att det blir fokus på dina två första akustiska plattor?
Jo, det blir det ju automatiskt.
Nu vill inte jag störa dig längre eftersom jag vet att du är på skidsemester med familjen i Sälen. Ha det bra så länge Björn så syns vi på valborgsmässoafton i Sölvesborg!
Ja, det gör vi! Ha det fint! Hälsa alla jag träffat!

Biografi
Björn Rosenström inledde sin karriär i början av 90-talet som trubadur, samtidigt som han studerade juridik på Handelshögskolan i Göteborg. Björn var aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet, där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester. Han säger själv att han är en person som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor.
När Björn Rosenström var klar med studierna år 1996, gick han in i skivstudion och började spela in plattan “Låtar som är sådär”. Skivan tog bara en och en halv dag att göra. Rosenström tryckte upp 1000 exemplar av skivorna som han sålde i sin gamla högskolas pub och bokhandel.
Border Music i Göteborg började i slutet av 1997 distribuera plattan till skivbutiker i Sverige. Efter ett halvår fanns plattan i de flesta skivbutiker. Under loppet av ett år sålde plattan 110 000 exemplar utan marknadsföring och den låg som bäst 6:a på den svenska försäljningslistan. Idag är Björns debutskiva kultförklarad.

INFO-Bladet lottar ut biljetter till den exklusiva spelningen med Björn Rosenström på Rundella. Motivera varför just du ska vinna biljetter och skicka din motivering till: tavling@infobladet.com eller Easyinfo, Köpmangatan 15, 295 32 Bromölla. Märk mail eller kuvert med ”Björn Rosenström”.

Text: Christoffer Lundin
Bild: Sandra Lundin

Föregående artikelRobert har många strängar på sin lyra
Nästa artikelMånadens blomma i Olofström