_SC_0028-CMYKKristianstad
Det melodiska metalcore bandet Revive Honor släppte sin första singel Fathers & Sons i början av oktober. Det har varit hårt slit, men killarna tänker inte vila utan jobbar istället hårt med sin kommande 5-spåriga EP.
Revive Honor består av fem stycken killar som spelat tillsammans i cirka två år. Joel Berg från Norje spelar gitarr och sjunger, Michael Wahlund från Tollarp growlar, Viktor Fridholm från Lund spelar bas och sjunger, Kalle Revhult från Kristianstad spelar trummor och Benjamin Norman från Broby spelar gitarr och sjunger.

Vem i bandet skriver låtarna?
– Vi hjälps åt, säger Viktor. Någon kommer med en idé, som vi sedan diskuterar igenom och utvecklar tillsammans.
– När vi spelade in vår singel var det första gången vi arbetade i en studio, fortsätter Joel. Det var mycket att lära sig och vi har gjort allting själva, men fått hjälp med mixningen.

Alla i bandet är rörande överens om att de inte tvekar att satsa framåt på musiken, under vinterhalvåret vankas det fler tillfällen till klubbspelningar runt om i Skåne och Blekinge. Har man inte tillfälle att se Revive Honor live så kan man hitta deras singel på bland annat YouTube, Spotify, iTunes, Amazon och Deezer, eller helt enkelt gilla dem på Facebook för att alltid hållas uppdaterad om senaste nytt.
– Vi spelade på Killebom i somras, berättar Michael. Det är en häftig känsla när publiken dansar och sjunger med till musiken.

Under 2015 ska Revive Honor delta i Livekarusellen, en unik turné i tävlingsformat för oetablerade band och artister. Det är Studieförbundet tillsammans med landets fritidsgårdar som står bakom Livekarusellen och för vinnaren av riksfinalen väntar fina priser.

Passa på att följa Revive Honor på deras Livekarusellenspelningar under 2015 och håll ögonen öppna efter deras kommande EP!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelHolje El satsar på solceller och lås
Nästa artikelÄkta julstämning med 3 generationer Idoff