Mörrum
Kungsforsens Restaurang ligger precis vid vackra, livliga Mörrumsån. Under sommarsäsongen kommer människor från Sverige och länder runtomkring dit för att få uppleva en äkta laxrestaurang.

Gudrun Björkland driver Kungsforsens Restaurang och hon har 9-10 anställda på restaurangen.
– Det blir tredje säsongen som jag är här i år, säger Gudrun. Vi har öppet från mars till sista september och under resten av året erbjuder vi catering och beställningar.
Tidigare drev Magnus och Annika Holmkvist restaurangen och när Gudrun tog över, gjorde hon en del förändringar. Man kan numera njuta av dagens rätt i bufféform något som har blivit högst uppskattat av gästerna.
– Det serveras alltid en jättestor buffé som dagens rätt och lax finns alltid med, berättar Gudrun. Det finns minst två varmrätter och soppa på buffén.
Till Kungsforsens Restaurang kommer tusentals gäster varje år och många är från Tyskland, Danmark, Polen, Nederländerna, Belgien och Ryssland.
– Utan fisket i bland annat Mörrumsån hade det inte gått så här bra för kommunen och inte heller för oss, menar Gudrun. Folk i byn hjälper också till att generera pengar till byn genom att handla i de lokala affärerna och gå till de lokala restaurangerna.
Varför tog du över Kungsforsens Restaurang?
– Jag var tidigare delägare i golfkrogen och var där i 19 säsonger, därför har jag jobbat länge inom branschen, säger Gudrun. Efter det ville jag helt enkelt röra på mig och testa något nytt.
Efter ett stopp på rökeriet i Mörrum fick Gudrun en förfrågan om att ta över Kungsforsens Restaurang och tackade ja.
– Den här säsongen kommer våra kunder få träffa på lite välbekanta ansikten, avslöjar Gudrun. Robban är tillbaka i baren och Therese i kallskänken.
Förutom dagens rätt erbjuder restaurangen bland annat á la carte, som alltid innehåller oxburgare, pytt i panna, schnitzel och smörgåsar.
– Det bästa med jobbet är att träffa nya människor och att ha nöjda kunder, avslutar Gudrun varmt.

Text & Bild: Veronika BrinkChristoffer, Therese och Gudrun hälsar alla välkomna  till Kungsforsens Restaurang.Precis bredvid Kungsforsens Restaurang forsar den vackra Mörrumsån.

Föregående artikelPa Recond och Preem anordnar bilutställning
Nästa artikelRent hus med AB Allt Rent