Karlshamn
Årets resemässa var fylld av positiv anda och resesugna människor. Här kunde man hitta allt från cykelsemester i Tyskland till resor in till urbefolkningen i Filippinerna.

För 25:e året i rad var det dags för Carlshamns Resebyrås resemässa på Blekinge Tekniska Högskola. Mässan var välbesökt under hela dagen och människor pratade glatt med varandra om tips och idéer angående resor de varit på eller som de ville åka på.

Els-Marie och Maths Hallin är nya ägare till Carlshamns Resebyrå sedan i september förra året och det var en ren slump att de gled in på detta spår.
– Vi bor granne med den förra ägaren och när vi hörde att hon skulle sälja så tänkte vi ”varför inte?”. Vi har våra vanliga jobb som vi går till varje dag och detta har vi som en hobby. Vi har vuxna barn som flyttat hemifrån så vi ville ha någonting att göra på vår fritid, berättar Maths.

Det ligger mycket jobb bakom att anordna en resemässa men Maths har redan planer inför kommande år.
– Vi har planer på att inrikta mässorna på olika teman. Nästa år tänkte vi köra bröllop och högtidstema och året därefter kanske det blir hälsa och så fortsätter det, säger Maths.

Det var 20 olika leverantörer som fanns på plats för att hjälpa besökarna att få ut det mesta av sin resa. Vissa var mer kända än andra och en av de nya aktörerna var Sandra Hoff från Hoffresor.
Med Hoffresor kan man resa till Filippinerna och få chansen att upptäcka de gömda pärlorna. Sandra och hennes familj har ett eget hus där nere som de åker till varje år.
– Jag var i Filippinerna första gången när jag var 7 år gammal så nu när man kommer ner så är man ingen främling längre och invånarna i byn kallar mina föräldrar för mamma och pappa, säger Sandra.

Det planeras redan nu inför en resa till Manilla i Filippinerna i februari 2015. På den resan får man upptäcka modern stadsmiljö, tropisk vacker natur och de avlägsna byarna i skogen. Med båt tar man sig ut till ön Mindoro och där erbjuds man en mängd olika utflykter så som djungel- och flodutflykter, dykning och besök i en mangyanby. I byarna bor urinvånarna, som än idag lever på stenåldern.
– Vi försöker att aldrig besöka samma by två gånger vilket gör att mangyafolket troligtvis aldrig tidigare sett vita människor, berättar Sandra.

INFO-Bladet tackar Carlshamns Resebyrå och Sandra Hoff för fantastisk inspiration till framtida resmål.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelBygg tryggt med Franssons Bygg
Nästa artikelAvtackning på Lilla Gallerian