Hästveda
1999 startade Tony Fransson sitt företag Franssons Bygg, 2007 köpte han upp Klingströms Plåt och med 24 års kunskap i branschen kan man lugnt säga att han är bäst på det han gör.

På Franssons Bygg är det viktigt att använda material av bra kvalitet, och inget jobb är för litet eller för stort.
– Alla jobb har sin tjusning, men det är extra roligt att färdigställa ett jobb från ritning till färdig produkt, tycker Tony.

Vill man bygga uterum eller altan är ett bra tips att hör av sig om det så tidigt som möjligt i början av året.
– Man ska trots allt enas om ritningar, ansöka om bygglov och beställa material, säger Tony. Det är bäst att vara ute i god tid.

Klingströms Plåt är ett helägt dotterbolag till Franssons Bygg. De kan erbjuda det mesta inom plåtslageri och vänder sig både till fastighetsbolag, villaägare, och kyrkor. Ett tak ska helst bytas efter ungefär 30-35 år. En del väntar med att byta tills taket läcker eller går sönder, vilket medför att taket redan är ruttet rakt igenom. Då blir kostnaderna för att byta det betydligt högre.

Franssons Bygg tipsar också om att man ska passa på att byta sina gamla fönster mot nya, för att spara både energi och pengar.
– Nya fönster har ett högre energivärde än gamla, berättar Tony. De släpper inte ut lika mycket värme på vintern och de släpper inte in någon värme på sommaren. En riktigt bra
investering.

I april planerar Franssons Bygg att ha en mässa om takbyte, med inbjudna leverantörer som visar upp sina varor och produkter. Håll utkik efter mer info på deras hemsida.
Tillsammans kan Franssons Bygg och Klingströms Plåt erbjuda det mesta till sina kunder. Snurrar renoveringstankarna i huvudet är det bara att slå en signal!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelTvätta bilen när det passar dig
Nästa artikelResemässan blev succé i år igen