DSC_0003-cmykKristianstad
Efter tolv år i mur- och byggvårds-branschen ville Daniel Hörnebrant satsa på någonting nytt. I augusti i år tog han steget till att bli egen företagare och sedan han startade Mur och Byggnadsvård har det rullat på i stadig takt.

Med tolv år i ryggen har han en gedigen kunskap och erfarenhet av mura allt från skorstenar till öppna spisar och ugnar. Daniel hjälper också gärna till med olika putsarbete, omfogning av fasader och att kalka fasader.

Vad är det bästa med att ha startat eget?
– Att man arbetar för sig själv, och att man har mer frihet och flexibilitet när man arbetar, ler Daniel. Allt arbete blir roligare då.
Nyligen har han varit iväg och lagat frostskador kring fönstren på ett hus, och till ett annat har han kaklat om en balkong som frusit sönder. Hos en annan kund har han byggt en uteplats.
– Jag arbetar med de flesta material som tegel, kalkbruk, betong och puts, berättar Daniel. När jag putsar fasader är det hydraulisk puts som gäller, för den håller ihop bättre.

Han brinner för att renovera gamla hus, kyrkor och slott och arbetar med ett sikte på att företaget ska växa till sig i framtiden.
– I vissa lägen är det lättare att vara två, så att anställa någon till är mitt mål på längre sikt, säger Daniel. Men nu koncentrerar jag mig på att göra ett perfekt jobb till alla mina kunder.

INFO-Bladet önskar Daniel och Mur & Byggnadsvård stort lycka till!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelArbetsförmågebedömning och praktik-platser med djupare mening
Nästa artikelCelaneses anställda gör volontärarbete