Musikunderhållning-Ybbåsen-1_cmyk Promenad-Ybbåsen-4_cmykPerstorp
Celanese Emulsions Norden AB i Perstorp hade den 29 september en volontärsdag, då alla anställda som önskade, fick ägna sig åt ideellt arbete på arbetstid. Sju av de anställda valde att gå ut och gå med äldre från Ybbåsen, där många inte kommer ut så ofta som de skulle önska.

Intresset för att komma ut i friska luften var stort och 14 av de boende på Ybbåsen följde med på promenaden. Efter en skön promenad i solen ner till Jeans damm, mötte de som varit ute på promenad upp med övriga boende på Ybbåsen för fika och musikunderhållning av trubadur Peter Andersson.

Det blev många välkända gamla visor, och efter en stund hade alla börjat sjunga med! De boende på Ybbåsen uppskattade besöket mycket, såväl promenaden som sångstunden.
Under hela eftermiddagen var även Lions delaktiga, vilka regelbundet besöker Perstorps båda äldreboenden för att bland annat ta med de äldre ut på promenader.
– Celanese är ett företag som vill bidra till att göra vår värld bättre, säger VD Anita Sindberg. Därför anordnar Celanese varje år en vecka där de anställda runt om i världen jobbar ideellt med olika projekt, till exempel planterar träd, renoverar skolor och dagis, delar ut mat till behövande, hjälper gamla och djur osv. Oftast försöker vi göra aktiviteterna lokalt i samhället där företaget verkar.

Att jobba ideellt är, förutom att det bidrar till något gott, också ett bra sätt att stärka teamkänslan och öka engagemanget bland medarbetarna. Detta är tredje året i rad som Celanese i Perstorp ordnar volontärsdagar. Utöver att besöka äldreboendena i Perstorp varje år har Celanese även hjälpt till i Röda Korsets second hand-butik Kupan i Perstorp, haft insamlingar av saker att skänka till Röda Korset, insamlingar av glasögon till Vision For All, insamlingar till Barncancerföreningen och sponsrat välgörenhetsgolf som gått till Världens Barn.

Föregående artikelRenovera fasaden med Mur & Byggnadsvård
Nästa artikelMusikklasserna bjuder på ljuv musik inför Lucia