DSC00023_cmykKristianstad
Pretium Vita betyder “Värdigt liv”. Detta är vår etiska grund och genomströmmar alla moment i verksamheten. Varje människa måste mötas med värdighet och respekt. Pretium Vita har funnits sedan 2010 i nära samarbete med Arbetsförmedlingen.
Till oss kommer arbetssökande från när och fjärran. Vi arbetar med intern arbetsträning i kombination med att stärka varje enskild person utifrån deras styrkor och möjligheter. Varje människa är unik. I den unikheten och mångfallden möts vi för att tränas ut mot arbetslivet.

Man får aldrig tappa kvalitén och meningsfullheten i sitt arbete. Därför består vårt arbete av att hjälpa fattiga människor i andra länder. Vi tar tacksamt emot kläder, garner och tyger. Vi tvättar, lagar, stryker, syr kläder och stickar mössor, vantar och jumprar. Detta skickas genom olika organisationer till de som är i nöd. På så sätt får allt en mening och dess-utom gör vi en insats för miljön genom att ta till vara istället för att slänga.
Detta upplever våra deltagare som meningsfullt arbete på väg ut mot det verkliga arbetslivet.

Nu ber vi om din hjälp i vårt fortsatta arbete genom att skänka kläder och material. Vi finns både i Sölvesborg och Kristianstad.

Föregående artikelJul på Rusthållaregården!
Nästa artikelRenovera fasaden med Mur & Byggnadsvård