web-IMG_3020_cmykKristianstad
INFO-Bladet besökte Kristianstads Automobil och träffade bilförsäljaren Andreas Nilsson. Vi undrade om han hade någon spännande bil vi kunde få provköra. Och visst hade han det. Han berättar om den nya bilen Renault Captur. Renault Captur baseras på Clio, men är tolv centimeter högre och sex centimeter längre och bredare. Man har bra koll från den upphöjda förarplatsen och att trivas i kupén är inte svårt. Den är mysigare och roligare än i de flesta andra bilar.

Andreas berättar vidare att namnet syftar på det franska ordet för ”fånga”, och Renaults slogan för bilen är ”fånga livet”.
– Man kan kalla den en riktig äventyrsbil, säger Andreas.

Renault Captur är en robust designad bil. Med en frigångshöjd på 17 centimeter klarar den många strapatser. Bilen är framhjulsdriven. Man kan lasta rejält. Baktill kan man stuva in 377 liter prylar på ett golv som är ställbart i tre nivåer.

Baksätet är dessutom skjutbart och om det flyttas fram ökar lastförmågan med nära 80 liter. Om dessutom ryggstödet fälls rymmer bilen över 1,2 kubikmeter gods, vilket får anses väl godkänt för en bil som bara är 412 centimeter lång. Captur finns i nio olika lackfärger.

Åker bekvämt
Man åker bekvämt i Renault Captur. Fjädringen är ovanligt mjuk och på gropiga, guppiga vägar rör sig karossen lugnt. Motorn är varvvillig, men Captur inspirerar ändå inte till fortkörning. Det är en bil man hellre kör i turistfart.

Kom in till Kristianstad Automobil och provkör!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelBättre hållning gynnar hela kroppen
Nästa artikelNu även färg hos Golvtjänst Nord & Söner