Hässleholm

Årets företagare, årets kulturpristagare och årets nyföretagare hade alla kommit för att berätta om sina känslor för nomineringarna och prisen. Från att starta ett företag till att stå på scen inför hundratals människor och ta emot utmärkelser var en stor sak att var med om enligt pristagarna.

Glashuset var fullpackat med hungriga morgongäster och alla pratade på hög ljudnivå med varandra. Man minglade i hela lokalen och trots tidig morgon var humöret på topp hos gästerna. Efter att gästerna avnjutit en god frukost tillsammans flyttade alla till andra våningen i Glashuset där mötet med pristagarna snart skulle börja.

De nominerade till årets företagare och vinnaren berättade om sina verksamheter och var alla glada att ha blivit nominerade och kände sig ärade. Vinnaren Stefan Liljeberg med kortast tid i branschen var mycket glad och tacksam för utmärkelsen.

Årets nyföretagare blev Jakob Karlsson som både är fastighetsägare och byggherre. Han var förvånad och glad över sin utmärkelse och även den yngsta av pristagarna.

Gunnel Götesdotter blev årets kulturpristagare och INFO-Bladet fick chansen att prata lite mer med henne.

– Skåne betyder väldigt mycket för mig och därför har jag skrivit kokböcker med skånsk mat och målat Skåne, berättar Gunnel.

Gunnel har ett konstmuseum för skånsk konst i Bjärnum som heter Arts Divina, gudomlig konst där det finns ca 200 konstverk i olika former och färger att njuta av. Professionella konstnärer och amatörer är alla välkomna att ställa ut.

– Jag målar det jag känner för men tar också emot beställningar, berättar Gunnel. Vissa beställningar är inte så begränsade och enklare att göra, medan andra är svårare. Jag har ställt ut i Danmark, Berlin, Buenos Aires och New York och självklart i Sverige. Jag har alltid haft en konstnärlig ådra och har hållit på med konsten sen jag var barn, avslutar Gunnel.

Text och Bild: Veronika Brink

Årets kulturpristagare Gunnel Götesdotter.

Konferencieren Johan Hammarqvist med årets nyföretagare Jakob Karlsson, nominerade Roger Persson, årets företagare Stefan Liljeberg, årets kulturpristagare Gunnel Götesdotter och nominerade Jonas Rolandsson.


Föregående artikelSamlaren som fortsätter samla
Nästa artikelFörsta advent kommer med ljus!