Plåtslagarelind AB finns beläget i Norje utanför Sölvesborg med 3000 kvadratmeters arbetsyta. Ola Lind tillhör den tredje generationen som driver företaget. Hans farfar startade i Älmhult för att sedan flytta företaget till Olofström och därefter till gamla bränneriet i Gränum. Olas föräldrar hade företaget i Pukavik. För ca 6 år sedan tog Ola över och i samband med det flyttade man till stora bra lokaler i Norje som är anpassade till nuvarande verksamhet. Företaget har investerat i verkstaden med datoriserade plåtbearbetningsmaskiner.

Plåtslagare Lind i Norje bara växer som företag, här med personalen
Plåtslagare Lind i Norje bara växer som företag, här med personalen

Eftersom Plåtslagarelind bara fortsätter att växa, man har byggt till verkstaden, investerat i ännu fler maskiner och anställt mer personal.

Verkstaden har fått en dubbelyta på grund av den nya maskinen klippsträcka, denna är datorstyrd och nu klipper man plåt på rulle istället för ark, fördelen med det är att man minskar spill och för Dig som kund är fördelen att man har allt hemma och kan få materialet direkt.

För ca 1 år sedan började Plåtslagare Lind lägga papptak och har en anställd för detta med stor erfarenhet av just papptak.

Men alla typer av tak läggs såsom falsade plåttak, takpanneplåt, papp samt betong- och tegelpannetak.

Skorstenskupoler med nätade gavlar är något man också tillverkar mycket av nu. De används till skorstenen så att den inte fryser sönder. Nu är det vanligt att man byter värmesystem till t.ex. luft-vatten och då används inte skorstenen så mycket.

Företaget har även försäljning av egentillverkade plåtbeslag, takplåt och vattenavrinningsdetaljer samt uthyrning av skylifters.

Ola Lind vill tacka gamla kunder och hälsar nya välkomna att höra av sig.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelLysells Entreprenad i Sölvesborg
Nästa artikelRejält med mat till alla!