Kaj Lysell jobbade till sjöss i 26 år, men på grund av sjukdom fick han till slut bli en landkrabba.

En sjöman till häst som började arbeta med sand, cement, betong mm.

Jag frågade Kaj varför han startade just den här typen av företag efter varit till sjöss i så många år.

Kaj med Wioletta och Evelina som sköter trädgårdarna.
Kaj med Wioletta och Evelina som sköter trädgårdarna.

– En nära vän till mig skötte om min trädgård när jag låg till sjöss, samt att han skötte om sommarstugeområden, berättar Kaj, och när jag var hemma brukade jag hjälpa honom. När jag inte fick vara till sjöss längre blev jag arbetslös så jag och en till vän kom fram till att starta detta företag och då började vi med skyffel, spade och skottkärra. Detta var för 6 år sedan.

Idag sex år senare har de investerat i kunnig personal som gått utbildningar, det är 10 anställda och de har också investerat i 3 grävmaskiner, 3 lastbilar, 2 hjullastare, 5 företagsbilar och massa olika verktyg och mätinstrument. Deras kunder är privatpersoner som vill ha hjälp med avlopp, dränering och isolering av källargrund, altaner av trä och plattor samt trädgårdsanläggningar.

På vintertid kan man anlita Lysells Entreprenad för hjälp med att lägga kakel, klinkers, måla, tapetsera samt mindre snickeri jobb.

– Nyhet är nu att vi erbjuder sommarstugeägare att sköta deras trädgårdar när de inte är där. De som bor långt ifrån slipper lägga tid och pengar på att köra till sommarstugan för den skötseln, säjer Kaj.

Schack i trädgården
Schack i trädgården

Måste vara skönt att komma till sin stuga och slippa börja med en massa jobb. Kaj har 2 stycken anställda som sköter detta. Vill man ha tips och råd om att anlägga sin trädgård så den blir fin och lättskött, tag då kontakt med Lysells Entreprenad så åker Kaj ut för personlig rådgivning.

Bild & Text: Monica Berg

Föregående artikelAllt för din bil!
Nästa artikelPlåtslagarelind AB bara växer!