Valjevikare är ett nystartat cateringföretag i Bromölla där tanken är rejäl mat, rejäla portioner till rejäla människor.

Evelina Nordgren har jobbat inom kallskänka och hennes man Johan är kock, tillsammans tycker de om att laga mat. De har länge pratat om att starta ett företag där man kan erbjuda rejäla portioner till rejäla människor. Både Evelina och Johan har upplevt att om man beställer idag så får man små portioner och alla människor blir inte mätta.

Tanken förverkligades och nu erbjuder företaget Valjevikare Smörgåstårtor, silltårta, landgångar. sillamackor mm för avhämtning eller utkörning.

– Råvarorna kommer från trakten, säger Evelina, t o m förpackningen. Vi använder valjegrova från Sölvesborg. Laxen kommer från Valje Rökeri, kött och korv från Näsum och det är hemlagat potatismos.

Evelina Nordgren menar på det ska vara rejäl mat och portioner till rejäla människor
Evelina Nordgren menar på det ska vara rejäl mat och portioner till rejäla människor

En smörgåstårta av lax innehåller 5 lager rejält bröd, 2 lager lax, 1 lager räkor, 1 lager tonfisk och gott om färska grönsaker. Sillatårtan görs på valjegrova och kavring, finskuren sill, gräddfil och crème fraiche samt finhackade färska örter.

– Vi har förmånen att kunna erbjuda bra priser, säger Evelina, det ska kunna kännas lyxigt och ändå kunna betalas.

Jag fick med mig 2 olika sorters landgångar hem för att provsmaka och jag säger bara mmmm, mycket gott, kan verkligen rekommenderas.

Innan jag avslutar detta reportage måste jag få berätta en rolig sak som Evelina berättade när jag kom på besök. Hon bodde i Malmö i några år, hon är från den trakten. När hon fyllde 30 år och hade en fest så kom en kompis från Bromölla dit, hon sa att hon inte kom på vad hon skulle köpa till Evelina men hon tog med en kompis som heter Johan, hoppas han duger som födelsedagspresent? Och det gjorde han, de fastnade för varandra och på dagen 6 månader senare gifte de sig. De bor idag i Bromölla och har en liten dotter. Just nu är Johan pappaledig och Evelina jobbar inom vården vid sidan om företaget.

Lycka till med det nystartade företaget önskar Infobladet!

Bild & Text: Monica Berg

Föregående artikelPlåtslagarelind AB bara växer!
Nästa artikelEn helt verklig Askungensaga