Tongivande spelare i Tyringe Hockey.Alexander Sjödin
När började du spela ishockey?
– Jag tror jag fick ett par skridsko på fötterna innan jag ens kunde gå, sedan har det känts självklart med hockey. Det var nog i fem sexåldern jag började träna på riktigt.

Har du gett någon annan idrott en chans?
– Ja jag spelade fotboll i Tyringe IF, det gjorde förresten de flesta av mina hockeykompisar också. Men jag slutade vid 12 års åldern för att satsa fullt ut på Ishockey.

Berätta om din karriär så här långt:
– Jag började som sagt när jag var sex, sedan har jag hunnit vara med i Skånes TV-Pucklag där vi hade ett riktigt bra lag, men räckte inte riktigt till. Min årskull har otroligt bra spelare i hela landet så det var tuffa men lärorika matcher. Då jag skulle börja gymnasiet var det nära en övergång till Malmö Redhawks, vi tittade t.o.m på skolförslag där nere. Men då jag kände stort förtroende att få spela under dåvarande tränaren Peter Lenngård valde jag att ta chansen i Tyringes A-lag. Efter min andra A-lags säsong kände jag mig inte riktigt nöjd, den var inte dålig men inte speciellt bra heller. I den vevan hörde Rögle av sig, och även om jag trivdes bra här hemma, så hade jag nog ångrat om jag inte gett det en chans.
Jag var spelade i Rögle i två år och var faktiskt lagkapten i J18 laget.

Varför satsade du inte vidare i Rögle?
– Det var många olika anledningar. Men en av dem var att Rögle plockade till sig många spelare i både min ålder och några överåriga juniorer som jag skulle konkurrera med. Jag ville inte riskera min utveckling genom mindre speltid. Samtidigt har jag haft en bra dialog med Tyringe hela tiden, på något sätt blev det naturligt för mig att gå tillbaka. Jag stormtrivs i klubben och har alltid gjort det. Det är så imponerande med alla duktiga människor som jobbar i föreningen. Inte minst supportrarna är helt fantastiska. Tyringe är hemma och klubben i mitt hjärta, och det är ett jäkla drag nu och vi har en otroligt bra stämning i klubben.

Vem eller vilka har betytt mest i din karriär?
– Det är min mamma och pappa, oj vad de har ställt upp för mig, med allt, både stöttat mig i allt jag gjort men även ekonomiskt. Vi är milt sagt en hockeytokig familj.

Vad är dina framtidsplaner inom hockeyn?
– Just nu är det enbart att spela i Tyringe och klättra i divisionerna, full fokus på det.

Vad gör du en spelfri helg?
– Vi i laget umgås även utanför hockeyn, så då är det alltid någon som ringer så träffas vi och då kanske det blir en tur in till Hässleholm.

Om du skulle vara statsminister för en dag, vad hade då gjort?
-Omgående tagit bort förslaget att man ska jobba till man är 75 år.

Har du någon talang som vi inte känner till?
– Ja, jag sjunger riktigt bra faktiskt. Men det är nog bara jag som tycker det..

Vilken typ av musik lyssnar du på?
– Techno och pop

Det går ju bra nu, vad har du att säg om din tränare Joakim Johansson?
– Att han tycker att han är snygg, han tror han är hockeyns Brad Pitt..

Text: Magnus Kajrup

Föregående artikelHälsoOasen – Ett SPA nära dig!
Nästa artikelPlastikkirurgi