I maj 1990 bildades Olofströms Jiu- Jitsu klubb av Ronald Henriquez som flyttade till Kyrkhult från Växjö. Sedan dess har hundratals elever passerat genom klubben med gott resultat.

Med svart bälte i Karate och numera svart bälte av 4:e Dan i Jiu Jitsu, känner vi oss ganska säkra på att kunna erbjuda våra medlemmar en bra och effektiv träning.

Träningsformen och gemenskapen gör att vi trivs med varandra vilket visar sig inte minst genom att vi firar 20-årsjubileum som klubb detta år. Vårt system, Jigo Ryu (Självförsvarsskola) Jiu-Jitsu enligt Jigo Ryu är ingen stil som är riktad mot tävling och koreografi utan som effektivt och fungerande försvar vid personangrepp!

Tekniken har sin stilchef i Sverige men finns förutom i Japan även i Norge, Chile och Canada. Vi vill lära ut ett system som verkligen fungerar och kan hjälpa dig i hotfulla situationer, därför har vi med stor omsorg valt ut teknikerna i vårt system efter dessa kriterier.

Vi undervisar personer från 7 till 99, som vi delar i tre olika kategorier: Barn 7 till 12, ungdom 13 till 16 och vuxen 17 till 99 år. Killar och tjejer i blandade åldrar tränar tillsammans på lika villkor. Skulle du vara över 99 år är du välkommen, vi har säkert något som passar dig! Klubben har tidigare tillhört Svenska Jujutsu Kai förbundet som tyvärr har utvecklats mer mot tävling och mindre att göra med gatans verklighet vilket gjorde att vi valde att byta system.

Behöver man vara stor o stark för att träna Jiu Jitsu?

Absolut inte! Jiu Jitsu Jigo Ryu lämpar sig bra för kvinnor, män och ungdomar eftersom Jiu Jitsu liksom de flesta kampsporter bygger på angriparens obalans, både fysiskt och psykiskt inte råstyrka.

Vi lägger mycket vikt vid smidighetsträning och balans! Kom till vår dojo i Holjeskolans gamla aula och titta eller prova på. Är du under femton gäller tisdagar och torsdagar mellan 17-19,00 Är du över femton gäller samma dagar men mellan 19-21,00 Du behöver ingen dräkt för att prova, bara mjuka kläder!

Besök gärna vår hemsida: www.ofm-jiujitsu.se

jujitsu

Föregående artikelPO Service utökar servicen
Nästa artikelBland blommor och blad på Hörnsjöns Plantskola