Kristianstad
Parfymeri1 har både butik i Kristianstads innerstad och Karlshamn och erbjuder högklassiga produkter inom både make-up, hudvård och parfym sedan 8 år tillbaka.

Margaretha Englund är utbildad make-up artist och har länge jobbat inom skönhetsbranschen. Tidigare har hon varit resande säljare inom kosmetik med hela Sverige som arbetsplats och fått representera välkända och exklusiva märken som YSL och Boss. De senaste 8 åren äger hon butikerna både i Kristianstad och Karlshamn. I Kristianstad arbetar hennes dotter Linda som butikschef och på nedervåningen erbjuder Dzenita hudvård. I Karlshammn erbjuder även Hajnal hudvård och massage.
Vilka hösttrender kan man se?
– Allt är tillåtet att använda sig av i färgväg, men det ska vara rätt färg på rätt person. Det ska stämma överens med vilken personlighet och stil man har, förklarar Margaretha. Vi som arbetar här är alla välutbildade och kan ge bra råd till våra kunder. Rätt grej till rätt tjej, brukar jag säga!

Vilka färger är populära?
– Det märks att vi går mot mörkare tider. Mycket dovare färger som vinrött, grönt och grått har kommit in i sortimentet från våra olika leverantörer. Till hösten brukar de klara vårfärgerna försvinna för att ersättas med mörkare och mustiga färger. Vi går också mot festligare tider, så mycket glitterlack och ögonskuggor med lyster som ger mer effekt är populära, förklarar Margaretha samtidigt som hon visar runt bland alla olika märken och varor som de säljer.

Parfymeri1 säljer de största och bästa märkena inom både parfymeri, smink och hudvård. Till exempel är de ensamma i hela Kristianstad om att sälja Chanel.
– Vi säljer väldigt mycket av Chanel, det är ett stort trendmärke för oss. Oftast är det många som kommer och sätter upp sig på en väntelista när det är ett speciellt nagellack från Chanel som ska släppas, så det är oerhört populärt, berättar Margaretha.

Kvinnor och män, gamla som unga, Parfymeri1 har något som passar alla. Parfymeri1 erbjuder även olika kundkvällar om man vill hitta på något extra roligt med exempelvis tjejgänget. Kom in på Parfymeri1 så berättar personalen mer!

Text & Bild: Lotta Bjärlestam

Föregående artikelBiltest – Opel Adam
Nästa artikelButiken med det breda utbudet