Hässleholm
Opel Adam är en tuff liten bil som faller mig perfekt i smaken och de starka färgerna är precis som jag har föreställt mig att min drömbil ska ha. Opel Adam är även den första av Opels bilar att ha deras nya front och den kompakta designen på bilen gör att den både ser lätt och smidig ut.

När jag beger mig ut på en provtur märker jag hur kul och enkelt allting är. Körningen i Opel Adam går lätt och smidigt, det är en liten bil med ett stort kraftpaket. Både Jam, Slam och Glam har tre modeller där hästkrafterna varierar från 70 hk till 100 hk. Allting i bilen är  logiskt och funktionerna är många, alltfrån avancerad parkeringsassistans med parkeringssensor till multimediasystemet IntelliLink som man kan koppla sin iPhone eller Android-telefon till.

Den stabila körningen blir verklighet genom Corsachassit med sin förstärkta underram. Detta ger extra bra stötdämpning och hållbarhet. På grund av den förstärkta underramen blir tyngdpunkten i bilen är lägre vilket också ger en bättre och säkrare upplevelse av bilen och dess köregenskaper. Opel Adam kommer i tre olika bastu-föranden i olika priser; Adam Jam fokuserar på att vara äventyrlig medan den lite dyrare Adam Glam fokuserar på att vara häftig. Adam Slam är den stilfulla bland de tre och även dyraste. Alla Opel Adams gemensamma nämnare är att designen av bilarna är helt upp till kunderna att bestämma, därför är möjligheterna att få exakt vad man vill ha enorma och fullt . Det går att designa allt i bilen från interiör till exteriör.

Magnus på Newman Bil berättar att Opel Adam finns att få i otroligt många olika kombinationer och att man själv kan skräddarsy sin personliga bil på Opels hemsida. När jag går in på hemsidan och sätter igång att designa blir jag som ett barn på julafton. Tänk att man kan välja allt från färg, säten, fälgar, tak, dekorationer och belysning helt själv och sedan få se ett färdigt resultat på
hemsidan. Man kan till och med välja till att få dekorer som färgstänk både inne och utanpå bilen.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelBarbie fyller 50 år i Sverige!
Nästa artikelParfymeri1 är en veteran i branschen