Ordförande Uffe Smiding med tränaren Emmy Wallmark

Karlshamn

Carlshamn padel är en för- ening som startades under våren 2018 för att sporten blivit väldigt populär i kom- munen. Året innan började Uffe Smiding att spela padel och allt började på Väggabanan där man spelar i regn och rusk. När hallen House of padel kom blev de bekväma och spelar hellreinomhus vid dåligt väder.

Ordförande Uffe Smiding har spelat i 3,5 år och blev grymtny ken på padel när det komför att han hade en knäskada sedan innan och det går bra att spela padel trots skador. Padel är en blandning mellan tennis och squash och är enkelt att lära sig. Många som provar på sporten fortsätter att spela. Man kan bland annat spela med jobbet, sitt festsällskap eller hela familjen. Det har blivit väldigt populärt bland tjejer. De yngsta deltagarna är 5–6 år och den äldsta har varit 84 år. Padelrack med platta är små och lätta att ta med sig. Det är som ett stort pingisrack men tjockare.

Det tar bara en liten stund för att lära sig reglerna sedan är man igång. Bollen måste studsa i golvet när man spelar och serverreglerna är som i tennis och man får även använda väggarna. Man är alltid fyra som spelar så vidare man inte spelar på en enkelbana.

– Jag gillar padel för att det är grymt socialt, berättar Uffe Smiding. Det är svårt att få tider i House of padel så det gäller att vara snabb när nya tider släpps.

I oktober kommer en ny hall bredvid att stå klar och där kommer vara 5 banor varav en enkelbana samt två utebanor. I Vägga har man två utebanor att spela på. I föreningen Carls-hamn padel finns 250 medlem- mar och de kör klubbmästerskap, träningar och Afterwork. I somras hade dem 152 lag iseriespel. De har 4 tränare där Emmy Wallmark är en av dem. Emmy har spelat padel sedan 2017 men har även tränat tennistidigare.

Föreningen startades för att göra sporten mer tillgänglig genom att erbjuda prova-på träningar och nybörjarkurser. Uffe och Emmy hoppas på att fler får upp ögonen för sporten och gärna ungdomar och pensionärer. På deras hemsida Carlshamnpadel.se kan man hitta mer information om föreningen och för att boka bana

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelUnika personliga arbeten av varierande art
Nästa artikel2021 är friluftslivets år