Det var strax innan 2000-talet skulle ta sin början som allt drog igång. Det var då Fredrik Andersson, som på den tiden bodde i Olofström, insåg att det kunde vara kul att arbeta med motion och hälsa.

Han hade då hållt på med kampsport i många år och även drivit ett gym på ideell basis ett tag. Nu tyckte han att det var dags att utbilda sig till licensierad Personlig tränare, vilket han alltså gjorde.

Första egna firman fick namnet Motiva Life (motivation i livet) och hade sitt säte i Olofström. År 2003 flyttade han till Karlshamn och startade här upp Motiva Sportclub som idag finns på fyra ställen i Blekinge.

Det första var det som finns på Maskinistgatan i Karlshamn. Nästa projekt var att starta upp ett obemannat gym inne i Karlshamns city. Våren 2010 gjorde han likadant i Mörrum och under hösten 2010 var det dags för Olofström att få äran att få en bemannad anläggning .

Målet är att  innan 2012 är slut ska det finnas ytterligare två anläggningar i Motivas regi. Fredrik vill dock inte avslöja var dessa kommer att etablera sig. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Så vi får se tiden an när det gäller detta.

Motiva har idag sammanlagt 70 anställda. Alla jobbar  inte full tid men det motsvarar cirka tio heltidanställda och de söker hela tiden  nya gruppträningsinstruktörer. De har under 2011 en omsättning på ca 12 miljoner och växer alltså hela tiden.

Fredrik berättar att de idag investerar i mjuka värden. I Olofström och på Maskinistgatan i Karlshamn kan man ta sig en gratis kopp kaffe. Man satsar på att hålla sig uppdaterade via facebook och har startat upp appar där man kan hålla sig ajour med nyheter som kommer. Allt för att kunden ska vara nöjd och må bra.

Vad står då Motiva för och varför ska man träna?

Motiva står för motivation, glädje och skillnad! Fredrik säger att ger du dem bara chansen att visa hur bra det är att röra på sig så  hjälper de dig. Det finns inget negativt med att träna då man förlänger livet.

Fredrik tränar själv fyra gånger i veckan och får han inte göra detta känner han en markant skillnad. Han får energin att hålla hela dagen efter ett träningspass. Det är som medicin för kroppen upplyser han om.

Vad händer i kroppen vid träning?

Man sätter fart på ämnesomsättningen, ökar fettförbränningen, man får bättre kondition, blodet cirkulerar bättre i kroppen, man blir starkare och man förebygger skador.

Om det skulle vara så att man fått en idrotts- eller träningsskada kan man få hjälp med denna hos Motiva. Detta då de även har legitimerade sjukgymnaster anställda.

Vilka riktar sig Motiva till?

Till alla! Alla från 11 år och uppåt är välkomna att träna, (dock med förälder närvarande 11-14 år). Man kommer nu även att satsa mer på gruppträningspass för barn. Då kommer det att finnas pass för barn från 6 år och uppåt.

Även pensionärer kommer att bli uppmärksammade. I Karlshamn finns det redan många pensionärer som först tränar för att sedan vara lite sociala över en kopp kaffe. Detta vill nu Fredrik nu få in även i Olofström.

För som sagt så är träning till för alla och kan man må bra, varför ska man då inte göra det?

Text & Bild Paulina Bengtsson

Fredrik Andersson i lokalen på Maskinistgatan i Karlsham

Föregående artikelOnsdagen den 23 november så kom ROMEO & JULIA KÖREN till Kristianstads Teater
Nästa artikelOptikboden i Vinslöv-Gör att du ser bra ut.