Söndagen den 13 Maj, kl. 10-14, är det Öppet Hus på Norrskoga Hundcenter. Detta år hålls evenemanget tillsammans med Mjällby Hundträning, som står för de två lydnadsuppvisningarna under dagen.

I natursköna Hörvik på Listerlander har Nils-Arne Hårdensvärd sedan 2009 drivit Norrskoga Hundcenter. Norrskoga Hundcenter erbjuder både hunddagis och traditionellt hundpensionat. Hundhuset har 13 boxar med egna rastgårdar. Hundarna får själva välja om de ska vara inne eller ute under dagen. Hundarna aktiveras med långa skogspromenader, mys och lek. Norrskoga dagishundar får två timmeslånga turer per dag och pensionatshundarna får ytterligare två. På området finns också en stor aktivitetshage där alla hundar får vara enskilt eller i grupp. Där får de springa fritt, hoppa på stenar, balansera på stockar, leka med bollar eller bara busa med varandra. All aktivitet anpassas efter varje hunds behov och karaktär.

Norrskoga Hundcenter är godkänt av Länsstyrelsen och Nils-Arne har, utöver livslång erfarenhet av hundar, gått utbildning för att bli godkänd hunddagisföreståndare. Norrskoga Hundcenter är också medlem i Sveriges Hunddagisförening. Kunskap, kvalité och omsorg är Norrskogas ledord. Målet är att både hunden ska trivas och ägaren känna trygghet när hunden är hos dem. En rätt stimulerad hund är en lycklig hund.

Mjällby Hundträning är ett nystartat företag, det startades upp i november 2011. Det kändes som en naturlig väg att gå, för Christer Eriksson, efter nästan 20 år som instruktör på Sölvesborg Brukshundklubb. Där han har haft allt från valpkurser till renodlade tävlingslydnadskurser samt spårkurser.

Efter att Christer haft sina hundar på pensionatet hos Nils-Arne så började de att prata om att göra något tillsammans inom ”hunderiet”. Vad var då naturligare än att starta hundkurser. Norrskoga Hundcenter har byggnader och platsen för att genomföra kursverksamhet och Christer med Mjällby Hundträning har utbildningen och erfarenheten av hundträning.

För tillfället så har de lydnadskurser och spårkurser. Till hösten så kommer det att starta aktiveringskurs och valpkurs om intresse finns från hundägarna.

Naturligtvis så tillämpas Svenska Brukshundklubbens dressyrpolicy.

Så tveka inte utan gör ett besök på Norrskoga Hundcenters Öppet Hus. En dag med visning av Norrskoga Hundcenter, lydnadsuppvisningar, lotteri, försäljning, korvgrillning och mycket mer. En kul dag för hela familjen!

Välkomna önskar Norrskoga Hundcenter och Mjällby Hundträning.

Christer Eriksson från Mjällby Hundträning och Nils-Arne Hårdensvärd, Norrskoga Hundcenter i mitten rottweilern Domino

Föregående artikelHej alla…!
Nästa artikelFörra årets succé upprepar sig – mässan Olofström i medvind 5 maj