Nu brista alla knoppar, mössen e ute och hoppar. Ja och min halvsyster struntar i knopparna men jagar hopparna. Tar in dom till Husse o Matte, en efter en… MEN dom bryr sig mer om knopparna än hopparna. Fast vi lägger dom på undanskymda ställen som under vitrinskåp, matbord så uppskattas det ändå inte av Husse o Matte. Nej, det blir ett himla liv, Ut ut ut är de vanligaste orden här just nu. Och halvsyrran och jag är dömätta och Royal Caninen halvtorr i skålen… En kamp mellan Knopp och Hopp kan man nästan säga.

Under några dagar var Husse dösur. Han läste ett citat: Ett hem där det finns en katt, där behövs inga skulpturer… stod det och var skrivet av en Wesley Bates. Husse ÄR skulptör och han bor ju hos TVÅ katter… lite problematiskt tyckte han och jagade den där Wesley på nätet. Visade sig vara en Canadensisk konstnär…. MÅLARE, kunde väl tro det. Kanske är det därför Husse mest numera gör stooooora skulpturer som kan stå ute bland hopparna i trädgården. För de flesta människorna bor ju hos katter och där behövs ju inte fler skulpturer… Kanske skulle han bli målare, akvarell… små penslar, små färglådor, små papper och större försäljning för inomhus…. Fast jag har sett hans målningar så skulpturer är nog bäst ändå…

Min kompis Nisse Nilsson skickade en bok till Husse, Katten – klok och egensinnig med massor av bra citat… dock inte Wesleys. Där stod bland annat: Oroa Dig inte för det som kanske aldrig sker. Stanna kvar i solens sken. Bra till Husse som ju är sjuk och ska genomgå en lång behandling och han ska verkligen stanna kvar i solens sken. Han har dessutom att göra med sina utomhusskulpturer. En ny telefonkiosk till Bromölla till exempel… jo deras tredje, men ska inte avslöja mer än så… Återkommer om det senare när knopparna brustit ut fullt och hopparna e döa nästan allihop….

100 meter bort har man rivit ett hus. Där ska bli ett nytt, fint… HOPPAS att dom har kompisar till mig och halvsyrran… vi e så trötta på vetrinärens gule som bara skvätter hela tiden…överallt…ofta… Luktar för… för… för mycket om man säger så. Men jag har hört rykten om att dom har den där andra sorten… men vi har en lösning på det med… Kattens motto: Oavsett vad Du gjort, försök alltid få hunden att se skyldig ut. I det flesta fall så är det så också i verkligheten men ibland, nån gång, inte alls ofta så hittar ju även vi katter på hyss… men icke alls ofta… Mellan det där nya huset och mitt hus har under vintern 4 Islandshästar ätit upp allt som går att äta. Nu är det nästan bara jord kvar så dom ska snart flyttas till sommarbete. Shit va trist… dom e så himla härliga att sitta och titta på när dom står där och sover och ser ”dödumma” ut… men snart kommer dom igen för ja och halvsyrran ska slänga ut alla våra döa hoppare dit så gräset växer så det knakar….

Vi ses och Hörs

Sigge

PS på sigge.hakansson på facebook finns mer om mig DS

sigge2-WEBB

Föregående artikelEtt strå vassare – bilverstad – försäljning
Nästa artikelÖppet Hus på Norrskoga Hundcenter