Olofström
Första lördagen i maj är det åter dags för Olofström i medvind, en mässa med fokus på boende, energi och teknik. Besökarna möter här ett stort antal utställare och massor av aktiviteter för hela familjen.

För fjärde året i rad anordnas Olofström i medvind. Mässan har under åren dragit många tusen besökare genom att erbjuda intressanta utställare och roliga aktiviteter för hela familjen. Inne i Folkets Hus och ute i Aniaraparken kommer årets besökare att möta ett 60-tal medverkande företag, föreningar och kommunala verksamheter.

På scenen händer en hel del under dagen. Klockan 13.00 bjuds det bland annat på en show för barn i alla åldrar med gruppen Rockis, Poppis och Fjortisarna. Erika Barta på Olofströms kommun som jobbar med aktiviteterna under mässan berättar:
– Vi ser verkligen fram emot en fartfylld show. Deras sånger handlar om allt från tennis och kalas till godis och städning. Kalsonglåten ska tydligen vara väldigt populär!

Fler musikupplevelser ryms på mässan, Musikskolan, Susekullens dansgrupp och deltagare från Artist 2011 för att nämna några. För de små finns precis som föregående år även ansiktsmålning, ponnyridning och hoppborg på mässan.

Ytterligare ett populärt inslag är de internationella matlagarna. Besökarna kan låta sig väl smaka av mat från bland annat Thailand, Kroatien och Georgien. På mässan finns många olika aktiviteter, till exempel kan man få se hur en hjärtstartare fungerar, testa handbrandsläckare, prova på olika sporter och lära sig tillverka eget papper. För den motorintresserade kommer det även finnas bilar och motorcyklar utställda på mässområdet och den som vill prova på att träna är välkommen till seniorgymmet intill Storlekplatsen.

Olofström i medvind anordnas i samarbete mellan Olofströms kommun och de kommunala bolagen Olofströms Kraft AB, Olofströms Kabel-TV AB, Olofströmshus AB och Olofströms Näringsliv AB.

Mässledningen hälsar alla varmt välkomna till Folkets Hus och Aniaraparken lördagen den 5 maj kl. 10.00 – 15.00.

Föregående artikelÖppet Hus på Norrskoga Hundcenter
Nästa artikelNystartat Hunddagis i Sölvesborg