Olofström
AB Gelo Möbler, eller EM i Olofström som det numera heter började sin historia med Gustav Lindqvist. Han byggde möbelaffären och familjeföretaget Olofströms Möbelmagasin, som idag är Olofströms äldsta affär.

1941 byggdes Olofströms Möbelmagasin. År 1950 bytte det namn till Möbel Lindqvist. År 1963 blev det Gelo Möbler och då kom Gustav Lindqvists söner Göran Lindqvist och Anders Lindqvist så smått in i företaget. Anders gick i pension för sex år sedan så idag driver Göran företaget tillsammans med sambon Eva Nilsson.
Gelo Möbler blev Europamöbler 1999 som i sin tur blev EM 2003. I butiken finns allt inom heminredning, allt från soffor, sängar och fåtöljer, till lampor, tv-bänkar, bord och stolar.
– Vi har själva byggt upp det till en stor möbelaffär, säger Göran. Förutom huvudlokalen har vi ytterligare en byggnad bredvid. Förr i tiden var butiken på 150m² och idag är den 20 gånger större. Vi har byggt upp butiken i etapper och började på 1960-talet.
Sortimentet har samma grund idag som vid starten, skillnaden är att det är större, finns fler modeller av samma möbel och är mer inriktat på inredningsdetaljer som kuddar, tavlor och prydnadssaker.
I och med att våren är här har EM i Olofström fått in intressanta vårnyheter, till exempel trendiga utemöbler som är extra populärt på när solen tittar fram. Bonn fåtöljer är en annan storsäljare i butiken.
Av sortimentet kommer ca 90 procent från EM och det resulterar i att det Eva och Göran som sitter i en av vårens trendigaste soffor.ständigt kommer in nyheter i butiken för alla trendspanande kunder.
– Jag har varit med så länge i företaget och det är ett jätteroligt jobb, men jag känner att jag inte vill hålla på så länge till. Om det finns någon som är intresserad att bli möbelhandlare, är det bara att kontakta mig, avslutar Göran med ett leende.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelChristoffer räddar liv
Nästa artikelBlekinges eget ”På spåret”