Olofström
På spåret kommer till Blekinge i april och maj och det blir en hejdundrandes folkfest. Kända profiler som Ingvar Oldsberg, Björn Hellberg och Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren kommer vara med på tävlingen, som går under namnet ”Hjärnvägen”.

I tävlingen kommer tre lag från varje kommun tävla. Första deltävlingen startade i Ronneby den 5 april och nästa var i Karlshamn den 6 april. De tävlande lagen kommer representera tre olika kategorier; politik, idrott och näringsliv.
I varje deltävling kommer 2-3 frågor ställas till deltagarna som handlar om länet och ibland även kommunen de besöker. Andra frågor kommer också vara med, men det får de tävlande inte veta förrän tävlingen är igång. Ingvar Oldsberg leder resorna som börjar i Blekinge men kan sluta var som helst.
Bakom arrangemanget står Nöjeskompaniet, Blekinge idrottsförbund och Conny Nilsson, evenemangssamordnare i Karlshamn. Nöjeskompaniet står för den musikaliska delen av tävlingen.
Tävlingen är live inför publik och består av två akter som kommer vara mellan 45 Idrottslaget, näringslivslaget och politikerlaget, alla nästan helt  kompletta utanför Hotell Fritzatorpet.minuter och upp till en timme långa vardera. Tävlingen innehåller också ett moment där publiken är med och tävlar.
Tävlande i tredje omgången på Hotell Fritzatorpet var, från politikerlaget; Sara Rudolfsson, Jan Björkman och Tommy Svensson. Från idrottslaget; Jan-Anders Börjesson, Kerstin Tjernlund och Gösta Rörstrand. Näringslivets representanter var; Sparbanken i Karlshamn, KPMG och Willys. Vinnaren i deltävlingen blev idrottslaget som går vidare till finalen i Karlshamn den 4 maj.
– Syftet med föreställningen är att tillsammans bygga broar mellan politiken, idrotten och näringslivet, säger Anders Jönsson från Nöjeskompaniet.
Välkommen till den fortsatta folkfesten i Sölvesborg den 26 april, Karlskrona den 27 april och finalen i Karlshamn den 4 maj.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelOlofströms äldsta affär
Nästa artikelHandeln ökar i Olofström