Olofström
Lördagen den 5 oktober är det återigen dags för Olofströms populära Skördedag. Dagen kommer som vanligt ha marknadsstånd som inriktar sig på säsongsbetonade grödor, underhållning med musik och hantverkare som har försäljning.
– Vi försöker att variera varje år och kunna erbjuda nya saker, förklarar Eva Johansson på Olofströms kommun. Just nu har vi ett 40-tal utställare men fler fortsätter att välla in.
Förutom det vanliga inslaget med folkdans kommer även Musikskolan underhålla. Nyhet för i år är en växtauktion där besökarna kan ta med sig växter som de skänker till trädgårdsföreningen. Sedan kan man köpa nya växter som andra har haft med sig och lämnat in. Om man har frågor gällande äpplen kommer en äppelexpert från Urshult finnas på plats. Man kan även ta med sig egna äpplen så man kan få reda på exakt vilken äppelsort man har.

– Är man lite osäker så kommer han vara till stor hjälp. Han kommer även ha med sig egna äpplen som man kan titta på, och är man äppelnovis kan man lära sig mycket, berättar Eva glatt.

En äppelkaketävling är också en smakrik nyhet som kommer finnas på Skördemarknaden. Endast privatpersoner får ställa upp med såväl gamla som nya recept. Däremot lämnas hemliga recept utanför tävlingen.
– Man måste lämna ifrån sig receptet så att vi kan se exakt vilka ingredienser som finns, med tanke på allergirisk. Vi delar ut första, andra och tredjepris och det finns väldigt fina köksvinster i prispotten, uppmuntrar Eva.
Som vanligt delas även kommunens miljöpris ut.

– Tidigare år har priset gått till många olika personer, allt från föreningar till lärare och privatpersoner som alla på något sätt har gjort en insats för miljön och hållbarheten, berättar Eva.

Dyk upp och låt er underhållas och inspireras av alla olika aktiviteter på plats!

Text: Lotta Bjärlestam
Bild: Privat/Eva Johansson

Föregående artikelKlappat och klart
Nästa artikelEuforia jobbar med välmående, inifrån och ut