Hässleholm
Sista helgen i september kommer Tyskland till Bishop’s Arms i Hässleholm. Eller i alla fall högtiden Oktoberfest, kallad ”Wies’n” i tysk folkmun. Den 27-29 september kommer man kunna smaka på speciell oktoberfestöl och lyssna på tysk folkmusik på den gemytliga puben.

– Det kommer finnas minst tre oktober-festöl och eventuellt några överraskningar, berättar Magnus Angelin, chef på Bishop’s Arms i Hässleholm. Då är det Erdinger oktoberfest, Samuel Adams oktoberfest och Hoffbräu oktoberfest som är de tre självklara ölerna. Oktoberfesten hålls i Bishop’s Arms lokaler och eventuellt kommer ett liveband spela. Men troligtvis blir det musik från musikspelare som ljuder ut i lokalen.

– Som det ser ut nu kommer det finnas en specialmeny utöver den vanliga menyn, avslöjar Magnus. Här kan man bland annat beställa bratwurst som är ett klassiskt inslag på oktoberfester.

Trots evenemanget kommer ändå personalen ha sina vanliga serverings-kläder på sig istället för de klassiska tyska dräkterna, men fortfarande vara på glatt festivalhumör.
– Det här året blev det så att evenemanget ska vara i lokalen, men beroende på intresset och hur annat ser ut är vi kanske ute på stortorget nästa år och gör evenemanget lite större, avslutar Magnus glatt.

Vad innebär Oktoberfest?
Oktoberfest är en ölfestival som ursprungligen kommer från München i Tyskland.  Den första oktoberfesten hölls år 1810 och än idag lockar det årliga evenemanget miljontals besökare till Tyskland under sina 16 dagar. I samband med festivalen bryggs särskild oktoberöl. Många klär också upp sig i särskilda oktoberfestdräkter, så kallade dirndl för kvinnor och lederhosen för män. Oktoberfest anses vara världens största folkfest.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelJS Energi hjälper hushållen att spara
Nästa artikelMysiga familjekök nya trenden