Hässleholm
Enligt trendexperterna går vi från fine-dining till de mer familjära mysköken. Nu vill vi ha specialbyggda och individanpassade kök som ska hålla i många år.

En tydlig trend inom kök och inredning är en återgång till trivsamma och mysiga familjekök, gärna med lantliga inslag. Det högblanka och kritvita köket har gjort sitt. Nu inreder vi med mjuka
nyanser – gärna i varma gråtoner – och tar fram fina detaljer i snickerier och lister.

– Vi förflyttar oss från det minimalistiska till det mysiga familjeköket, som vi vill ska vara ombonat, rustikt och gärna i sköna nyanser, säger trendexperten Stefan Nilsson som föreläser på Hem & Villa-mässan.

Smedstorp Kök är ett köksföretag som försöker bevara det bästa från de gamla lantköken och vår byggnadshistoria samtidigt som de anpassar köken till ett modernt liv. Det nya köket Falsterbo på bilden är ett bra exempel på ett modernt lantkök. Slät sidenmatt målad lucka med rak fasad kant. En varmgrå nyans med fina snickeridetaljer i konsoler, öppna hyllor, utanpåliggande sockel och liggande panel. Mycket känsla och samtidigt praktisk, lätt att torka av och hålla snygg.

Moderna funktioner finns i lådorna. Lådor ersätter gamla skåp där du måste gå på knäna för att gräva fram det du behöver. I nya kök används lådor till förvaring av det mesta, även porslin och torrvaror.

– Våra nya lådor rymmer så mycket mer, säger VD Luigi Bellan på Smedstorp Kök.
Lådor och skenor är förstärkta så att en 80 cm bred låda klarar en belastning på 70 kg utan problem. Lådan dras in och stängs av sig själv. Du har full koll på hela innehållet uppifrån. Det är en riktigt bra funktion som betyder mycket för bekvämligheten. Smedstorp Kök tillverkar skräddarsydda kvalitetskök som anpassas helt efter varje hem. Varje kök görs på beställning och utformas efter behov och önskemål. Köksbutiker med de nya lantköken finns i Hässleholm, Helsingborg, Malmö och i Smedstorp utanför Simrishamn.

Föregående artikelOktoberfest kommer till Bishop’s Arms
Nästa artikelSoppor i höstkylan