Hässleholm
Ett företag fullt med kunskap och en produkt av hög kvalitet är framgången för företaget JS Energi. Pappa Jan har drivit före-taget i 14 år och sedan tre år tillbaka är sonen Fredrik också delaktig i familjeföretaget. Tillsammans driver de verksamheten och ser till att den växer. De har en visningsbutik i Åstorp och en likande är på väg att ta form i Helsingborg. Inom kort ska de även starta upp en webbshop.

– Varje hus är och dess behov är unikt, så man börjar alltid med en behovsanalys, berättar Fredrik. På så sätt får man en översyn över villans planlösning och så diskuterar vi vad kunden har för uppvärmning i dagsläget och vad det kostar. Det Fredrik sedan gör är att presentera en kostnadsbesparing som på sikt kan ge en besparing upp till 70% jämfört med fortsatt användande av till exempel direktverkande el. Installationen är enkel, och likaså hanteringen av en luftvärmepump. Livslängden på en luftvärmepump är cirka 12-15 år. Genom att med jämna mellanrum rengöra filtren med dammsugaren och utföra service på luftvärmepumpen minst var tredje år, behåller man effekten i värmepumpen och skapar ett bra inomhusklimat.

Har man idag en fungerande luftvärmepump med många år på nacken bör man ändå byta ut den mot en nyare modell. De nya luftvärmepumparna klarar nämligen att arbeta i en betydligt lägre utomhustemperatur. Den gamla kanske slutar att gå vid några minusgrader medan den nya fortsätter och levererar bra effekt även vid temperaturer ner mot -20 grader.

– När man ska installera luftvärmepumpar är det viktigt att man från början köper kvalitet, säger Fredrik. Kostnadsbesparingen ska vara på lång sikt och då gäller det att ha en värmepump som håller och ger bra effekt. IVT som vi jobbar med är ledande på marknaden och ensamma om 10 års garanti på kompressorn.
Förutom luftvärmepumpar projekterar och säljer JS Energi även andra värmesystem som luft-vatten, jord-och bergvärme. Skillnaden mot luft-luftvärmepumpen som enbart värmer luften, värmer dessa alternativ tappvattnet samt elementen alternativt golvvärmeslingorna. Detta förutsätter att huset är förberett med ett vattenburet system. Vid jordvärme och bergvärme ska man tänka på att det är en investering som består och ökar värdet på fastigheten. Kostnaden att installera dessa alternativ är högre men hållbar-heten på värmepumpen är längre, och man räknar en livstid på runt 20 år. Jordvärme-slingorna samt borrhålet (bergvärme) kommer man kunna nyttja på även nästkommande 2-3 generationer av värmepumpar.

Nu när det blir höst och det är dags att vrida igång värmen innebär det alltid högsäsong för Fredrik på JS Energi. Kunder som minns de tidigare årens räkningar på uppvärmning vill ha en besparingsåtgärd, oftast nu och helst igår. Under våren och sommaren utför JS Energi underhållsservice på värmepumpar ute hos sina kunder. I  webbutiken som lanseras inom kort kommer man kunna köpa tillbehör till sina värmepumpar och även inhandla tillbehör till sin pool. Redan från starten har JS Energi valt att sälja svensktillverkade produkter från IVT.  Att ha ett ledande märke i ryggen tillsammans med över tusen installationer gör att både kvaliteten och kunskapen är stor hos företaget. Ett tryggt köp och en bra investering är ledorden som genomsyrar verksamheten.

INFO-Bladet önskar JS Energi lycka till med att värma upp många frusna läsares kroppar i höstkylan.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelTrendspaning från Formex
Nästa artikelOktoberfest kommer till Bishop’s Arms