Sölvesborg
O. Nilssons Sten & Hantverk i Sölvesborg firar 10-årsjubileum i år, men ägaren Ola Nilsson har arbetat 25 år i stenbranschen.
I företaget arbetar förutom Ola en anställd, Robin Pihl. Olas önskan är givetvis att företaget skall fortsätta att utvecklas. Både Robin och Ola tycker att det är ett intressant och omväxlande hantverk de sysslar med.
– Vi vill ha den direkta kontakten med kunderna, säger Ola och ler. Det är viktigt att få det personliga mötet för att kunna ge proffessionell service och för att kunna erbjuda produkter av hög kvalitet till bra priser.
O. Nilssons Sten & Hantverk levererar bänkskivor och fönsterbänkar till bland annat Woody i Sölvesborg, Köksspecialisten i Blekinge och Länghems Kök i Karlshamn, men även till många privatpersoner. De senaste nio-tio åren har det varit väldigt populärt med mörk granit till bänkskivorna, och materialet de använder kommer från hela världen. Till gravstenarna används i huvudsak nordisk sten,  oftast röd, grå eller svart granit och den röda Vångagraniten är väldigt populär.
– Har man en gravsten som behöver restaureras eller behöver textkomplettering kan vi hjälpa till med det också, berättar Ola.
Det Ola inte vet om sten och stenhuggning är inte värt att veta, och han ser alltid till att sätta kundens önskemål i första rummet.
INFO-Bladet önskar O. Nilssons Sten & Hantverk ett stort grattis till jubileumet och önskar Ola och Robin lycka till!
Text & Bild: Petra HorningDSC_0784_cmyk-web

Föregående artikelDe nattvandrar för ungdomarnas skull
Nästa artikelDavide reparerar din smartphone