Sölvesborg
DB TECH är företaget som Davide Bruno startade i Sölvesborg för ett år sedan och han huserar i en lokal hos Bert’s Hi-Fi Music inne i centrum.
Nu behöver man inte åka så långt om mobiltelefonen har gått sönder, i Sölvesborg finns DB TECH, ett företag som står för god kvalitet både på reservdelar, arbete och service. Om mobilen har fått en spricka i skärmen, råkat bli vatten- eller fuktskadad eller på något annat sätt förolyckad så att mobiltelefonen inte går att använda kan man vända sig till Davide.
Många mobiltelefonsmodeller kan han fixa inom en timme, om inte reservdelar måste beställas, men då är det oftast snabb leverans på det han behöver. Förutom reparation av alla olika märken på smartphones så kan han reparera iPads, surfplattor och datorer. Oavsett om datorn har hårdvaru- eller mjukvaruproblem kan Davide lösa det och han är också utbildad för att skräddarsy datorer efter kundernas behov.
– Kunderna kommer till mig med sina tekniska problem, berättar Davide. Jag har kunder över hela Sverige som skickar sina mobiltelefoner till mig för att jag ska laga dem.
Från början kommer Davide från Milano i Italien. Redan som 13-åring började han hjälpa till på Walt Disney Company i Milano och där blev han kvar i många år och tecknade Walt Disneys folkkära karaktärer.
Vid 30 års ålder hamnade han i Danmark, som lärare i teckning och animation, men passionen för teknologi växte och  han fick upp ögonen för smartphones och surfplattor. Han lärde sig allt han kunde om teknologin, flyttade till Sverige för att praktisera i en mobilserviceaffär i Malmö, och hamnade slutligen i Sölvesborg och startade sitt eget företag.
Titta in till Davide istället för att plågas med en sprucken skärm på mobiltelefonen, hans arbete är både prisvärt och av toppkvalitet.
Text & Bild: Monica BergIMG_0674-CMYK-web

Föregående artikelO. Nilssons Sten & Hantverk 10-årsjubilerar
Nästa artikelMånadens bukett Bromölla och Sölvesborg