Sölvesborg
Nattvandrarna är en ideell förening vars mål är att vara ett stöd, en trygghet och en resurs för Sölvesborgs ungdomar.
Inga Johnson har varit ordförande i Nattvandrarna i Sölvesborg i snart tre år, men varit aktiv medlem i minst tio år. Föreningen är åtta man stark och syns ute i sina röda jackor under evenemang och tillställningar.
– Vi inriktar oss främst att nattvandra på Sweden Rock Festival och under Killebom, berättar Inga. Eller när vi får ett tips, till exempel att Altona ska ha ett disko. Då ser vi till att synas ute, om någon behöver oss. Många ungdomar vi stöter på uppskattar vår närvaro.
Nattvandrarna går alltid i par när de är ute och vandrar. Med sig har de en väska med nödvändigheter så som förbandsartiklar, vatten, kartor, ficklampor och telefon. Altona sponsrar med kaffe och något ätbart under nattvandringarna, och de har även fått mycket stöttning från Ali på Sölvesborgs Pizzeria.
– Det är väldigt givande att träffa ungdomarna och prata med dem, säger Inga leende. Vi kan stödja, hjälpa och lyssna på dem och de kan prata om precis vad de vill. “Vet ni om att det är så jävla bra att ni finns,” får vi höra ibland. Då märks det att vi gör skillnad.
Vill man själv prova på att vara Nattvandrare kan det vara bra att tänka på att man ska tycka om ungdomar, och det är bra att kunna gå mycket. Kontaka Inga Johnson, tel. 0733-49 61 54, för mer information.
INFO-Bladet önskar Nattvandrarna i Sölvesborg lycka till och skänker ett stort tack till dem för att de finns tillgängliga för ungdomarna!

Text & Bild: Petra HorningDSC_0796-CMYK-web

Föregående artikel20 härliga år tillsammans med Näbo Bygg
Nästa artikelO. Nilssons Sten & Hantverk 10-årsjubilerar