Bild1_cmyk-webJämshög
Miran Rampre som driver Holje Bungalow och Lars Sällström som driver Brokamåla Gård slår sig ihop och öppnar tillsammans Jämshögs Gästis. De är båda vana företagsledare, och framför allt är de vänner, så att starta Jämshögs Gästis tillsammans är en rolig utmaning.

Lars och Miran har samarbetat med varandra på olika företags-evenemang och projekt genom åren. Båda har anlitat catering och restauranger utifrån för att fylla behovet av mat, fika och buffébord på sina respektive företag. De har bollat idén att starta något eget fram och tillbaka, men först när Jämshögs Gästgiveri blev till salu gjorde de slag i saken.

– Att starta Jämshögs Gästis ger oss båda en möjliget att köpa in catering och ha större bjudningar i vår egen restaurang, till båda våra verksamheter, säger Miran.
– Det första vi gjorde var att fråga Lotta Österlind, som har många års erfarenhet som kock och kallskänka, om hon ville hoppa på tåget med oss, berättar Lars. Hon tyckte att det lät som en rolig idé och vi har anställt henne som köks-ansvarig. Det viktigaste är att man har en bra kock som kan leverera mat med hög klass och kvalitet.

Den 19:e oktober blir det premiäröppning, och Jämshögs Gästis kommer främst ha öppet vid speciella tillfällen, bokade fester och evenemang, åtminstone fram till årsskiftet. Vad som händer sedan får tiden utvisa, och Lars och Miran har många idéer för hur de vill vidareutveckla Jämshögs Gästis redan nu.
– Vi vill att fokusen ska ligga på mat lagad av ekologiska och närproducerade produkter av hög kvalitet, menar Miran. Responsen vi fått från folk i bygden har varit otroligt positiv och det ger oss extra energi.
– Med vårt gästis kan vi nu tillsammans erbjuda en helhet, säger Lars. Boende, upplevelser och god mat i ett paket. Vi vill att gästerna ska känna sig omhändertagna och ompysslade hos oss, och vi vill erbjuda dem god service.

Den 8:e november slår Jämshögs Gästis upp dörrarna och erbjuder en traditionell, skånsk gåsamiddag. Det utlovas en mysig kväll med god mat att äta i lugn och ro tillsammans med nära och kära. Missa inte det!

INFO-Bladet önskar Miran och Lars stort lycka till med
Jämshögs Gästis!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelAtt vandra bland vikingar
Nästa artikelScanisaurus – första utställningen på Ifö Center