Sölvesborg

Inomhusdagis i hemmamiljö med stora rasthagar och promenad 2 gånger dagligen kan Era hundar se fram emot nu när Ni arbetar.

Annette Hauguth var trött på att vara arbetslös och med sitt stora hundintresse bestämde hon sig för att starta ett hunddagis. Det är något hon själv har saknat. Hon hyr gården som ligger mitt emot miljöstationen i Sölve och det är bra läge för att driva ett hunddagis; nära centrum och ändå för sig själv så att man inte stör grannar.

Rummen på nedre plan är uppdelade för stora hundar, små hundar samt valpar och unghundar. I varje rum står en soffa så man kan ligga mjukt och gott. Annette, som själv bor i centrala Sölvesborg, berättar att de inrett övervåningen till personalen för att övernatta i när man har hundar dygnet runt samt på inackordering. Man har också inrett boxar ute i ena längan där man kan ta emot hundar vid t.ex. semestrar.

På gården finns det stora rasthagar som är väl inhägnade, där leker hundarna med varandra på stora ytor samt att de rastas varje förmiddag och eftermiddag.

Annette har gått utbildning i Alvesta för att bli hunddagisföreståndare och gjort praktik hos en som har hunddagis i hemmamiljö.

– Det var mycket inspirerande, berättar Annette.

Företaget är godkänt av länsstyrelsen och miljöverket har gett sitt godkännande till att ett hunddagis får drivas i lokalerna. De hundar som tas emot måste vara försäkrade och vaccinerade, samt att ett kontrakt kommer att skrivas.

Söndag 27 maj kl. 13:00-15:30 är det öppet hus på gården, då bjuds det på korv och dryck. Alla hundar med sina ägare hälsas välkomna.

Text & Bild: Monica Berg

Annette Hauguth och hennes son Hampus tillsammans med hundar vid det nyöppnade hunddagiset i Sölve

Föregående artikelFörra årets succé upprepar sig – mässan Olofström i medvind 5 maj
Nästa artikelÖppet Hus på Norrskoga Hundcenter