Söndagen den 13 Maj var det dags för Norrskoga Hundcenters Öppet hus. I år var det tredje gången Norrskoga Hundcenter anordnar en dag i hundens tecken, i samarbete med Mjällby Hundträning och Hoby Hund. Glädjen och stämningen värmde ikapp med den strålande solen.

Under dagen visade Norrskoga Hundcenter upp sin verksamhet, sina lokaler och svarade på hundägarnas frågor. Många tog chansen att se hur hundstallet ser ut och träffa de som jobbar där. Många hundägare känner det som en trygghet att veta till vem man lämnar sin hund, var den ska bo och att få en inblick i hur en dag går till. Att knyta en personlig kontakt och få ett förtroende är viktigt när man ska lämna sin ögonsten, hunden.

Under dagen hade Mjällby Hundträning med instruktör Christer Eriksson två lydnadsuppvisningar. Uppvisningen visade de grundläggande momenten i lydnadsträning. De sju ekipagen som deltog var allt från en Dansk-Svenska Gårdshund till en Rhodesian Ridgeback. Allt från nybörjare till mer tävlingsinriktade, gemensamt för alla vara ett de deltagit i Christers hundkurser på Norrskoga Hundcenter. Christer och de hundförare som visade upp sig och sina hundar var väldigt nöjda, med vad de lärt sig och det samspel som träningen utvecklat.

Linda Ståleberg från Hoby Hund, Bräkne Hoby, stod för försäljningen av hundtillbehör. En härlig blandning av allt man kan behöva till sin hund och lite mer. Ett bord som lockade många denna dag. Förutom allt hundrelaterat har det blivit en tradition att Heikki Bagare finns på plats och säljer sina eftertraktade surdegsbröd.

Norrskoga Hundcenter bjöd som vanligt på fika och erbjöd både lotteri med många vinster och korvgrillning.

I Norrskoga Hundcenters stora rasthage var full aktivitet mellan uppvisningarna. Många nya hundlekkompisar eller gamla bekanta som träffades. Många hundar tog chansen till att busa lite extra eller bara ligga i skuggan och njuta av att vara del av hundflocken.

Alla som anordnat, hjälpt till och deltagit i denna Öppet hus-dag var eniga om att det varit en härlig och givande dag, fylld med sol, glädje och viktigast av allt – hundar.

Martina Hårdensvärd

Julle med lillmatteHundmöte

Föregående artikelNystartat Hunddagis i Sölvesborg
Nästa artikelVISAFTON & KROGSHOW